Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

de Georgiana78 in Prajituri, 5 Iul 2012 | 6701 vizualizari

 

Sunt niste placintele, bascute cu branza.....minunate.....mai ceva ca cele de la patiserie.....fragede, aromate si foarte fine....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 3 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 130 gr zahar
  • 10 gr drojdie uscata
  • sare
  • 50 gr unt
  • ulei vegetal pt uns
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • un galbenus
  • zahar vanilat
  • Pt uns :
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza:

Umplutura:


- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.


Aluatul:


- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.


- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.


- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.


- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.


- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.


- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.


Se pudreaza cu zahar!


 

TIPS-URI

1

Placintelele sunt numai bune pt. o gustare intre mese

Daca ti-a placut reteta noastra "Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Georgiana78 1

07.07.2012, 18:32

elucubratiiculinare, multumesc!

IuliaJ 1

28.10.2012, 14:33

Buna,
WOW, sunt absolut delicioase, numai ce le-am scos din cuptor .
Multumesc mult pt reteta

Georgiana78 1

29.10.2012, 18:57

jbiulia, ma bucur din suflet ca ti-au placut si au iesit pe gustul vostru....!
Te astept cu drag sa incerci si alte retete de-ale mele...! Pupici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata