Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

de Adriana G in Prajituri, 5 Iul 2012 | 5402 vizualizari

 

Sunt niste placintele, bascute cu branza.....minunate.....mai ceva ca cele de la patiserie.....fragede, aromate si foarte fine....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 3 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 130 gr zahar
  • 10 gr drojdie uscata
  • sare
  • 50 gr unt
  • ulei vegetal pt uns
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • un galbenus
  • zahar vanilat
  • Pt uns :
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza:

Umplutura:

- branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza.

Aluatul:

- amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile.

- adaugi faina si drojdia si framanti bine, pui untul si framanti pana aluatul se dezlipeste de maini.

- ungi aluatul cu ulei vegetal si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.

- imparti aluatul in bilute potrivite, si le mai lasi putin sa creasca.

- dupa ce s-au dospit, faci o adancitura rotunda de vreo 3-5 cm in fiecare bila, le ungi cu amestecul de lapte si ou, apoi umplii adanciturile cu crema de branza.

- mai lasi placintelele la crescutapoi le coci in cuptorul incins la 200 C vreo 15-20 min.

Se pudreaza cu zahar!

 

 

TIPS-URI

1

Placintelele sunt numai bune pt. o gustare intre mese

Daca ti-a placut reteta noastra "Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza-0
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza-1
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza-2
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza-3
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza-4

COMENTARII (32)

Adriana G

Adriana G 1

07.07.2012, 18:32

elucubratiiculinare, multumesc!

IuliaJ

IuliaJ 1

28.10.2012, 14:33

Buna,
WOW, sunt absolut delicioase, numai ce le-am scos din cuptor .
Multumesc mult pt reteta

Adriana G

Adriana G 1

29.10.2012, 18:57

jbiulia, ma bucur din suflet ca ti-au placut si au iesit pe gustul vostru....!
Te astept cu drag sa incerci si alte retete de-ale mele...! Pupici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!