Vin brulè

de retetele_tinei in Bauturi, 4 Oct 2014 | 4087 vizualizari

 

Vinul brulè este nemaipomenit, iarna, pentru ca se consuma imediat dupa ce e luat de pe foc. Imi place sa-l pregatesc pentru ca este foarte aromat si foarte dulce. Dupa mine, este una dintre acele retete care se poate pregatii in orice moment pentru ca in principiu, toata lumea are vin si arome, in casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu sec
  • 200 g zahar
  • 10 cuisoare
  • 1 tija de scortisoara
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita de nucsoara rasa
  • coaja de la 2 portocale ( coaja trebuie sa fie intreaga, nu rasa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin brulè:

Se pregatesc ingredientele.Se pun toate la fiert intr-o craticioara.Vinul, dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa pe foc inca 5 minute. Apoi se strecoara si se poate servii.Daca nu se consuma imediat cand e cald, in momentul servirii, trebuie infierbantat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin brulè" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

05.10.2014, 12:25

Interesant...

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:32

Panacris 1

22.09.2015, 07:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert nemtesc - Gluhwein