Vin de coacaze negre

de Retete cu Margareta Cismasiu in Bauturi, 20 Iun 2015 | 23785 vizualizari

 

Datorita nenumaratelor sale virtuti terapeutice,se mai numeste si vin tonic. Este un vin destul de alcoolizat, cu o aroma deosebita si o culoare inchisa, aproape neagra,inconfundabila. Contine vitamina C, calciu, magneziu, fier. Este tonic general, detoxifiant si vitaminizant. Trateaza anemia, reumatismul, mareste acuitatea vizuala.

 

INGREDIENTE

  • 1l suc de coacaze,
  • 1kg zahar,
  • 2l apa.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin de coacaze negre:

   Se aleg fructe bine coapte,se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand proportiile date,se poate pregati orice cantitate de vin.

                    Zaharul se dizolva in apa si se amesteca cu sucul de fructe.Se toarna totul intr-o damigeana care trebuie sa ramana goala de un lat de palma.Se leaga damigeana cu un tifon pus in doua si se lasa vasul la temperatura camerei.Se tine astfel 3-4 saptamani,timp in care fermentatia se termina.Cu un furtun,se trage vinul in alta damigeana,avand grija ca furtunul sa nu ajunga la depozitul de pe fund,sa-l antreneze.Damigeana umpluta,se astupa cu un dop de pluta care inainte a fost fiert putin si se tine la racoare.

                    Dupa alte 3-4 saptamani vinul limpezit se trage in sticle curate si se inchid ermetic cu dopuri.Se pastreaza in camara pana la utilizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin de coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vin facut in casa