Vinete albe murate

de Bunica in Muraturi, 17 Oct 2011 | 6727 vizualizari

 

Am fost in piata si am vazut vinete albe , mici cat un ou. Nu m-am putut abtine si am cumparat 1 kg. Pentru moment nu sitam ce sa fac cu ele......si m-am gandit ca pot fi murate. Cum vor fi ....va voi spune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. vinete 
  • 2 linguri sare
  • o capatana de usturoi
  • cateva frunze de telina
  • 2 bucati de hrean
  • 0,500 ml. otet +0,500 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe murate:

Se curata vinetele de codite, se spala. 

Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare. 

Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert otetul+apa+1 lingura cu sare sa dea un clocot.

Scoatem vinetele oparite din apa si le impanam cu bucati de usturoi.

Le asezam in borcane de 0,800 g.,impreuna cu o bucata de hrean,cativa catei de usturoi si frunzele de telina.

Turnam peste ele solutia de otet+apa, capacim borcanele si...la camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:16

Ce frumusele , parca sunt ,,glazurare ''

Bunica 1

04.12.2011, 21:19

Am promis ca va spun cum sunt vinetele.....delicioase. Sa murati cu incredere !

Panacris 1

28.06.2013, 20:37

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan