Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 18 Oct 2020 | 2777 vizualizari

 

  Or fi vinetele pane foarte bune dar nu prea mai merg prajite in atat ulei . Asa ca am incercat sa le prepar cat mai atractiv pentru a suplini excesul de ulei .Se pare ca am reusit pentru ca au mai fost solicitate spre a fi repetata reteta !!!
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara in care erau prezentate renumitele  gustari tapas spaniole . Ma gandesc ca reteta este perfectibila si o voi incerca taind intr-o alta forma vanata !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri pesmet
  • 2 rosii
  • 100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant
  • 100 gr parmezan
  • ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie.
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor:

  1. Vinetele se curata de coaja , se taie rondele .
  2. Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice .
  3. Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat .
  4. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  5. Rondelele de vinete se dau prin faina alba , se trec prin ou batut si apoi se trec prin pesmet .
  6. Pentru aceasta operatiune m-am folosit de furculita-a mers rapid si nu m-am murdarit pe degete .
  7. Vinetele astfel impanate se pun in tava pregatita cu hartia de copt.
  8. Chorizo[eu am avut mai uscat ] , se taie rondele fine .
  9. Rosiile se feliaza si se sareaza usor .
  10. Peste fiecare felie de vanata se distribuie cate o felie de rosie si o rondea de chorizo.
  11. Razuiti deasupra parmezan si pulverizati , fin, ulei de masline .
  12. Se da tava la cuptor 25-30 minute , pana observati ca preparatul incepe sa se rumeneasca .
  13.  Serviti vinetele cu chorizo si parmezan decorate cu frunzulite de busuioc verde 
  14. ,alaturi de legumele sau salata preferat de cruditati.
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Vinetele cu chorizo si parmezan se pot servi atat calde cat si reci .

2

Am observat ca feliile mai groase erau si cele mai gustoase . Asta pentru ca erau mai cremoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in stil grecesc