Vinete evantai

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 28 Mar 2014 | 8235 vizualizari

 

Au fost foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (500g)
  • 1-2 catei de usturoi
  • mozzarella (125 g)
  • sunca
  • 3 rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Vinetele se spala si se feliaza fara a se taia codita. Se sareaza putin. Se aseaza pe tava.

Se umplu cu felii de rosii, mozzarella si sunca. 

Se leaga sau se prind cu o scobitoare pentru a nu se imprastia umplutura.

Se pregateste un balsam din usturoi, busuioc, sare, piper si ulei de masline si se adauga pe deasupra.

Vinetele se dau la cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru aproape 1 ora.

Se acopera cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si dupa 45 de minute se scoate folia si se mai lasa tava inca 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Se condimenteaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete evantai