Vinete evantai

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 3458 vizualizari

 

Piața este plină de vinete. Este păcat să nu profităm! Vinetele evantai o mâncărică de legume foarte, foarte bună!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 1/2 bucată dovlecel
  • 1 rosie mare
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spală și usucă vânăta.

O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime.

Săreaz-o și las-o 10 minute.

Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime.

Roșia spălată o tai rondele

Usturoiul curățat pisează-l.

Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură de ulei.

Ia vânăta și așaz-o în vas.

Între feliile de vânătă, pune o felie de dovlecel pe care o ungi cu usturoi, pune o felie de roșie.

Și tot așa până se termină ingredientele.

Stropește preparatul cu ulei, sărează, piperează și dă la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 20 minute.

Când este gata, presară pătrunjel tocat.

Se servește caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

15.08.2017, 06:38

Bune!

Panacris 1

16.08.2017, 14:58

Servesc de la tine, că eu n-am succes acasă cu ele

mihaelar63 1

27.09.2017, 15:13

Ce buna vanata evantai !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu ceapa la cuptor