Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2020 | 9610 vizualizari

 

Reteta pe care v-o aduc asa in prag de culcare este o delicatesa descoperita in aceasta toamna, o reteta de vinete la borcan cu usturoi si ierburi aromatice in ulei. Vinetele sunt oparite inainte, apoi puse la borcan intr-o marinata de ulei de masline, usturoi, oregano, cimbrisor lamaita si un strop de otet.
De cand am descoperit reteta, am mereu un borcan cu vinete in frigider pentru sandvisuri, paste sau pentru un platou cu branzeturi si mezeluri mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete
  • 10 catei de usturoi
  • oregano sau/si patrunjel
  • cimbrisor lamaita
  • 10-15 boabe piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 2 linguri otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei :

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei:

Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le.

Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs.

Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii sau zdrobiti, asaza bucatile de vinete oparite in straturi, alternand cu usturoiul si ierburile aromatice. Toarna ulei de masline pana acoperi vinetele si ai grija sa nu ramana goluri de aer intre straturi. Pune si deasupra putin usturoi, sare gunjoasa, cateva boabe de piper, cimbrisor, oregano sau patrunjel. 

Completeaza cu o lingura de otet la un borcan de 400 g, iar daca folosesti borcan mare dubleaza sau tripleaza cantitatea de otet in functie de capacitatea borcanului.

Sigileaza borcanele si lasa la marinat cateva zile macar la frigider.

Daca vrei sa ai din bunatatea asta de vinete in ulei cu usturoi si ierburi aromatice si peste iarna sterilizeaza borcanele la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 13:52

Rocsi 1

01.11.2020, 20:16

Interesanta reteta!

Bucataras 1

06.11.2020, 14:23

Simona, nu sunt crocante ca muraturile. Fiind oparite si conservate apoi in ulei sunt usor mai moi, dar foarte gustoase, altfel.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Crochete de lapte cu porumb si branza feta