Vinete la cuptor cu piept de pui si curry

de nilgun in Pui, 8 Iul 2013 | 4171 vizualizari

 

Am vrut sa fac celebra reteta imam bayildi. Dar cum sotului meu nu ii place carnea tocata am zis sa o fac altfel.
P.S. - a fost incantat de gust

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 vintete
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 bucati ceapa verde
  • 3 rosii
  • menta
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura curry
  • ulei de flaorea soarelui
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu piept de pui si curry:

Vinetele se taie de-a lungul in sferturi. Deci ne vor iesi 4 bucati. Se prajesc in ulei de floarea soarelui pe ambele parti, se scurg de uleiul in exces si se pun in tigaia in care vor urma sa fie coapte la cuptor, in cazul meu forma de tarta. Se pune sare grunjoasa deasupra si se lasa pana pregatim carnea.

Pieptul de pui se spala, se curata de pielita si se taie cubulete potrivite. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se amesteca cu puiul peste care se toarna zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura ulei de masline, o lingura curry, sare si piper dupa gust. 

2 rosii se taie cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc un minut, se pune un pic de menta dupa care se pune si amestecul de pui si se mai caleste 5 minute.

Peste vinetele din tava, se pune cu lingura din amestecul de pui , se pune cate o feliuta de rosie deasupra si se introduce la cuptor pentru inca o jumataate de ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu piept de pui si curry" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
PULPE PUI CU LEGUME LA CUPTOR