Vinete umplute

de Ina in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 10247 vizualizari

 

Cand am preparat vinetele umplute, Costel se uita neincrezator, spunandu-mi ca el nu va putea servi o "mancare asa grea" . Cand le-am scos din cuptor....surpriza: a mancat portia cea mai mare, felicitandu-ma :)) . Chiar nu e o mancare atat de grea pe cat pare. Incercati-o! ;)
Principala sursa de inspiratie a fost Oana :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  ( depinde cat  de mare ai tava)
  • 300 g kaizer
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei capia
  • ciuperci ( un borcan)
  • ulei de masline ( 2-3 linguri)
  • 4 rosii
  • 3 oua
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • marar

     Sos de usturoi cu iaurt:  

  • 200 g iaurt
  • 5-6 catei de usturoi
  • marar tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

 

           Taiem vinetele  transversal, scoatem miezul  cu un cutit , presaram cu sare si  lasam  deoparte 20 minute.   Tocam miezul cubulete mici ,  presaram sare si  lasam  intr-o strecuratoare mare 20 minute.

           Ceapa, usturoiul,  ardeiul capia si  kaizerul se taie marunt .

        Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun  ciupercile si kaizerul. Miezul de la vinete se spala foarte bine sub jet de apa rece, apoi se stoarce in pumni.  Punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand .  Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.

       Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.

       Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa, apoi lasam la cuptor 20- 30 minute, la foc potrivit.

       Punem peste feliile de rosii bucati de cascaval ( eu am avut buric ) si putin busuioc maruntit   si mai dam 5 minute la cuptor.

         Servim cu sos de usturoi si iaurt :  Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.

         Sunt bune calde, dar si reci.

         Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Ina 1

27.08.2010, 20:08

Si eu m-am gandit la voi> Fara calculator e greu al naibii

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 16:29

iar ai mancat peste d-ala de 1 metru?

Rodie 1

09.10.2010, 16:10

yum! ador vinetele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu leurda