Vinete umplute cu piept de pui si orez

de katty in Pui, 5 Sep 2017 | 4758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • sare
  • piper
  • rozmarin macinat
  • 100 gr orez
  • 300 gr piept de pui
  • 2 rosii
  • 100 gr cascaval ras
  • patrunjel verde ptr decor
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu piept de pui si orez:

 Vinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la scurs.

Cojile de vinete se presara cu putina sare si se intorc invers sa se scurga.In 2 linguri de ulei se pune ceapa tocata fin la calit.Orezul se spala si se pune la fiert cu 250ml apa si un praf de sare pana se absoarbe apa, apoi se lasa deoparte. Peste ceapa inmuiata se pune pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu pana se albeste bine.

Se pun cuburile de vinete scurse si trecute printr-un jet de apa rece. Se acopera si se lasa putin sa se inmoaie,apoi se pun rosiile taiate cubulete,fara seminte. Se lasa pana se inmoaie usor,se dau jos, se amesteca cu orezul fiert, sare, piper, rozmarin.

Se umplu jumatatile de vinete, se pun intr-o tava,se stropesc cu restul de ulei,se toarna in tava putina apa si se dau la cuptor.Cand sunt aproape gata se presara deasupra cascavalul ras. Se servesc cu patrunjel verde tocat fin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu piept de pui si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

kytz 1

09.09.2017, 09:39

Un preparat foarte gustos!

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:17

foarte gustos

mirela0911 1

17.09.2017, 21:41

Oooo, ce bine arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticlă