Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

de camelia75 in Vita, 29 Iun 2013 | 7033 vizualizari

 

Daca va doriti ceva gustos incercati aceasta reteta!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente vita cu sos
  • 600 gr carne vita/manzat
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 lingura pasta tomate(optional,eu nu am pus)
  • 1 ligurita boia de ardei dulce/iute
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • sare,piper dupa gust
  • Ingrediente piure de cartofi in vas Zepter
  • 6 cartofi
  • 15 linguri de apa
  • 100 ml lapte
  • 1-2 linguri ulei aromat cu usturoi
  • sare, piper (dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter:

Mod de preparare vita cu sos

1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete.

2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus,ridicati capacul si puneti ceapa taiata julien,morcovii taiati rondele,rosiile taiate cubulete si boiaua de ardei(tot acum se adauga si pasta de tomate,in caz ca doriti).Amestecati si acoperiti cu capacul.Mai lasati la foc mic 15 minute si opriti focul.Nu ridicati capacul pana acul termocontrol coboara in zona galbena. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Presarati patrunjel proaspat tocat in momentul servirii.

Mod de preparare piure de cartofi

1.Spalati si curatati cartofii,apoi ii taiati cubulete.

2.Puneti cartofii in vasul Zepter si adaugati apa.

3.Acoperiti cu capacul si lasati focul mic.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus(~ 15 minute),OPRITI focul si nu ridicati capacul.

4.Dupa 10 minute,puneti cartofii,laptele si untul in bolul mixerului si ii mixati pana obtineti un piure cremos.Adaugati sare si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muşchi fraged de viţel cu ceapă verde şi saute de salată verde preparate in vas Zepter