Vita in unt cu paste

de Zamfira in Paste, 8 Aug 2016 | 614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de vită(antricot viţel)
  • 80 g unt(82%)
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 căţei usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri vin roşu(merlot)
  • pătrunjel verde sau uscat
  • paste
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita in unt cu paste:

Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm).


Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele.


Călim ceapa şi usturoiul în 80 g unt, până când ceapa se înmoaie puţin, 4-5 minute.


Adăugăm carnea de vită. Lăsăm la fiert 7-10 minute. Da, la fiert, deoarece carnea va lăsa o zeamă bogată.După acest timp, zeama se va evapora, punem sare, piper, pătrunjel, după gust.


Lăsăm să se prăjească încă 5 minute la foc foarte mic, doar până când prinde puţină culoare.


Adăugăm cele 3 linguri de vin(puteţi folosi şi alt vin roşu, doar să nu fie foarte acru, mai bine puţin dulceag, cu aromă aspră, catifelată). Lăsăm 2 minute, doar cât să se evapore alcoolul.


Amestecăm carnea de vită cu pastele fierte şi scurse. Puteţi folosi ce paste doriţi, de la paste lungi(spaghette, tagliatelle, etc.) sau paste scurte(penne, fusilli, farfalle, etc.).


Se poate servi cu salată verde(cu zahăr şi oţet), mujdei de usturoi(usturoi cu iaurt sau smântână) sau pur şi simplu aşa natural.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in unt cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

08.08.2016, 13:11

Foarte gustos!

Zamfira 1

10.08.2016, 09:23

Multumesc!!!

noiinbucatarie 1

05.09.2016, 12:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miez de lapte cu somon si paste colorate