Vopsitul oualelor cu hartie creponata

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 3219 vizualizari

 

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • oua
  • hartie creponata de diferite culori
  • 250 ml. otet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vopsitul oualelor cu hartie creponata:

Pentru inceput pregatim hartia creponata.


Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.


Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )


Ouale se spala si se pun la fiert .


In apa in care seb fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.


In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.


Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.


Lasam hartia sa se usuce.


Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.


Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

 

TIPS-URI

1

dimensiunea hartiei este cat sa fie infasurat un ou.

2

Cand infasuram oul trebuie sa fie fierbinte.

3

Atentie! Sa folositi manusi de menaj pentru a proteja mainile ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vopsitul oualelor cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Teo 1

23.04.2014, 22:56

Cu hartie creponata mi-au iesit cele mai frumoase oua!

mihaelar63 1

19.04.2016, 16:55

Foarte frumoase ouale decorate astfel . Asa le faceam si eu cand nu erau atatea pliculete cu vopseluri

Panacris 1

19.04.2016, 18:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu legume si salam