Wonton vegan/ de post

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 22 Noi 2012 | 4645 vizualizari

 

Vă propun astăzi wonton de post/ vegan pe care l-am gătit la aburi. Pentru acest preparat am folosit aluat de wonton deja preparat și porționat pe care l-am găsit într-un supermarket chinezesc. Dacă nu găsiţi aluat pentru wonton în comerţ, puteţi folosi reţeta de aluat prezentată la Supa Wonton.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpină țelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 grame ciuperci
  • 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt, ras
  • 1/2 linguriță zahăr alb
  • puțin ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1/3 linguriță fulgi de chilli
  • 25 bucăți aluat de wonton
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wonton vegan/ de post:

Cipercile, usturoiul și țelina se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-un wok, la foc mediu, se încălzește 1/2 lingură de ulei și se infuzează cu fulgii de chilli și usturoiul pentru jumătate de minut, maxim 1 minut. După infuzare, se adaugă morcovii și țelina și se sotează până se înmoaie. Se adaugă ciupercile și se sotează până când tot lichidul s-a evaporat. Se adaugă zahărul, sosul de soia, uleiul de susan  și ghimbirul și se amestecă frecvent pentru 1 minut. Se lasă la răcit.

Se ia câte o bucată de aluat pentru wonton și se așează pe suprafața de lucru cu unul dintre colțuri spre noi. Se așează o lingurită de umplutură în centrul pătratului, se udă 2 laturi alăturate ale pătratului cu apă și se aduce colțul dintre noi spre cel opus, formând astfel un triunghi. Se lipesc marginile având grijă să nu existe bule de aer în centrul wonton-ului. Se udă celelalte două colțuri ale triunghiului și se aduc unul peste celălalt la fel ca la burrito. Se procedează la fel cu wonton-urile rămase.

Pentru a le găti, fie le prăjiți în ulei până devin aurii, fie le gătiți la aburi pentru 12-15 minute.

Se servesc cu sos de soia sau picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wonton vegan/ de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

22.11.2012, 17:54

E bine de retinut!foarte bun!

Miha 1

22.11.2012, 18:34

jolygina 1

22.11.2012, 20:20

uauuu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu varza (de post)