Zacusca

de Ana_Maria269 in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2010 | 5214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ulei
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de morcovi
  • 4 kg de vinete
  • 3 kg de gogosari amestecati cu kapia
  • 2 teline
  • 1 borcan de pasta de tomate; 800 de g 24 % concentratie
  • 4 catei de usturoi mari sau 5 mici
  • 3 legaturi de patrunjel
  • sare, piper, delicat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Se curata , se spala si se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei. Se aduga morcovul dat pe razatoarea mare , in continuare se pune telina rasa pe razatoarea mare. Ardeii capia si gogosarii se toaca la masina de tocat. Se adauga in cratita. Vinetele coapte si scurse se adauga in fasii ( ne tocate). Se lasa totul sa fiarba aprox. 4 ore. Ultimul se adauga bulionul ( dupa ce se fierb restul legumelor).


Se condimenteaza dupa gust , se adauga usturoiul curatat si pisat , se presara cu patrunjelul tocat marunt. Se mai fierb cam o jumatate de ora impreuna.


Se pune in borcane uscate, incalzite in cuptor. Se mai baga in cuptor , sa prinda o crusta. Se insurubeaza capacul si el incalzit in cuptor si se lasa o noapte in '' cuib''( sa se raceasca treptat intre paturi).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

EUGENIAivan 1

27.11.2011, 19:15

bravo!!!!!!! mai ales ca este facuta cu dedicatie pentru ......................... stim noi doua cine!
te pup matusica!

Panacris 1

27.11.2011, 19:32

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 22:48

tocmai azi am mancat zacusca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv