Zacusca

de Lau in Zacusca, 8 Noi 2017 | 4911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg vinete
  • 1 kg ardei gogosar
  • 1 kg ardei gras
  • 500 g ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 500 ml ulei
  • 2 kg rosii
  • 500 g morcovi
  • 4 kg dovlecei
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt.

Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de bucatarie).

Ceapa, morcovii, le curatam si le spalam, le tocam (tot cu robotul am preferat eu).

Intr-un ceaun adaugam uleiul, ceapa, 1 cana de apa, calim putin, dupa care adaugam ardeii kapia tocati marunt, morcovul si lasam sa se caleasca cca. 10 min, dupa care adaugam dovleceii.

Lasam sa fiarba, amestecand ocazional cat ne ocupam de rosii.

Rosiile le spalam, le indepartam coditele si le dam prin robot, adaugam peste dovlecei, ardei, vinete, condimente dupa gust si amestecam ocazional.

Se fierbe zacusca pana ce iese uleiul la suprafata, se adauga usutoiul pisat, zaharul si daca este nevoie potrivim de sare.

Mai lasam sa fiarba cateva minute.

Punem zacusca fierbinte in borcane sterilizate, le intoarcem  cu capacul in jos, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi, dupa care le depozitam in camara.

Eu am dublat cantitatile de mai sus.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou