Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 7 Sep 2013 | 6391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 1,5 kg ceapa
  • 800 ml suc de rosii
  • 1500 ml ulei
  • piper boaie
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura si jumatate sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare.


Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne.


Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne.


Asezam o tabla pe ochiul de la aragaz apoi intr-o cratita incapatoare punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa.


Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam gogosarii si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.


Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa si gogosari impreuna cu sucul de rosii.


Adaugam sarea, piperul boabe, frunzele de dafin si amestecam bine.


Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica la suprafata.


Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.


Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 20:09

diaconta 1

08.09.2013, 23:10

ce culoare minunata are

simona72 1

10.09.2013, 22:06

Bravo fata harnica!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci