Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 7 Sep 2013 | 5962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 1,5 kg ceapa
  • 800 ml suc de rosii
  • 1500 ml ulei
  • piper boaie
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura si jumatate sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare.


Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne.


Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne.


Asezam o tabla pe ochiul de la aragaz apoi intr-o cratita incapatoare punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa.


Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam gogosarii si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.


Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa si gogosari impreuna cu sucul de rosii.


Adaugam sarea, piperul boabe, frunzele de dafin si amestecam bine.


Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica la suprafata.


Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.


Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 20:09

diaconta 1

08.09.2013, 23:10

ce culoare minunata are

simona72 1

10.09.2013, 22:06

Bravo fata harnica!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun