Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 7 Sep 2013 | 5730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 1,5 kg ceapa
  • 800 ml suc de rosii
  • 1500 ml ulei
  • piper boaie
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura si jumatate sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare.

Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne.

Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne.

Asezam o tabla pe ochiul de la aragaz apoi intr-o cratita incapatoare punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa.

Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam gogosarii si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.

Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa si gogosari impreuna cu sucul de rosii.

Adaugam sarea, piperul boabe, frunzele de dafin si amestecam bine.

Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica la suprafata. 

Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

 

COMENTARII (36)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 20:09

diaconta

diaconta 1

08.09.2013, 23:10

ce culoare minunata are

simona72

simona72 1

10.09.2013, 22:06

Bravo fata harnica!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!