Zacusca de ghebe

de mybella in Zacusca, 18 Oct 2013 | 8686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei grasi sau capia
  • 1 kg morcov
  • 800 gr pasta de tomate
  • 1 l ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper boabe
  • 10 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita.

Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa incins se adauga putin ardeii si ceapa si se lasa cat sa se moaie.

Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si morcovii se dau prin masina de tocat carne sau la robot.

Se pun toate intr-o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ 2 ore 30 minute amestecand din cand in cand.

Se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.

Se lasa sa fiarba 40-45 minute.

Cand sunt gata se lasa in cuptor o ora sa se racoresca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.

Depozitam intr un loc rece si uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:34

laura_n 1

20.10.2013, 14:19

cea mai buna zacusca

Romanita 1

25.10.2013, 20:57

Eu am facut o fara morcov, dar a iesit delicioasa, merci ptr. Indrumare.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume si fructe