Zacusca de ghebe

de mybella in Zacusca, 18 Oct 2013 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei grasi sau capia
  • 1 kg morcov
  • 800 gr pasta de tomate
  • 1 l ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper boabe
  • 10 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita.


Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa incins se adauga putin ardeii si ceapa si se lasa cat sa se moaie.


Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si morcovii se dau prin masina de tocat carne sau la robot.


Se pun toate intr-o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ 2 ore 30 minute amestecand din cand in cand.


Se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.


Se lasa sa fiarba 40-45 minute.


Cand sunt gata se lasa in cuptor o ora sa se racoresca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.


Depozitam intr un loc rece si uscat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:34

laura_n 1

20.10.2013, 14:19

cea mai buna zacusca

Romanita 1

25.10.2013, 20:57

Eu am facut o fara morcov, dar a iesit delicioasa, merci ptr. Indrumare.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia