Zacusca cu ciuperci

de Bunica in Zacusca, 24 Sep 2016 | 1707 vizualizari

 

A venit toamnaaaaa!
"Toti acei ce-ntreaga toamna
Au muncit din zori in seara 
Iarna au zacusca de legume
Tocmai buna de intins pe paine"
Na ca am facut si-o rima:)))))
Sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ciuperci champinion
  • 1kg. ciuperci vineciori
  • 2 kgardei kapia
  • 2 kg. ardei gogosar
  • 2 k. ceapa
  • 0,500 kg. morcov
  • 250 ml. ulei
  • 0,800 kg. pasta de rosii
  • sare
  • piper boabe -o lingura
  • 2 foi dafin
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender.


Ardeiul si gogosarul se spala si se coc.


Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender.


Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare.


Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul.


Adaugam o ceasca de apa.


Lasam sa fiarba 10-15 minute


Avem grija sa nu se lipeasca de cratita.


Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile si ardeiul.Lasam la fier 10-15 minute.


Punem pasta de rosii,asezonam cu sare,piper boabe dupa gust.


Adaugam foile de dafin si dam cratita la cuptor pentru o ora si jumatate -doua ore.


Punem zacusca fierbinte in borcanele spalate ,sterilizat si calde.


Inoarcem borcanele cu gura in jos invelindu-le cu un prosop mai gros.




Au iesit 16 borcane de 400 g.

 

TIPS-URI

1

Vineciorii i-am avut la congelator.

2

Uleiul il punem in blender alaturi de ardei.Da preparatului o textura fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diaconta 1

27.09.2016, 16:11

Buna e zacusca cu ciuperci

mihaelar63 1

29.09.2016, 14:43

Ce bine arata !!! Vreau si eu

kytz 1

21.09.2017, 08:39

Toate aromele toamnei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci