Zacusca cu peste" Crap"

de nadina73 in Zacusca, 16 Noi 2010 | 22263 vizualizari

 

Daca tot am intrat in post,va prezint o reteta de zacusca cu peste ,reteta este preluta de la Sylvia http://www.bucataras.ro/cautare/?ws=3&key=zacusca+cu+peste iar pentru zilele cu dezlegare la peste este minunata,multumesc mult Sylvia cu siguranata am sa mai repet aceasta retata

 

INGREDIENTE

  • 1,7 kg carne de peste fier si tocat(eu am pus Crap)
  • 2,5 kg ardei rosu
  • 1 kg morov
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 cuti pasta de tomate  (450g fiecare)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 50 ml otet
  • 8oo ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste" Crap":

 Daca tot am avut peste  si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez  solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste  minunata zic eu,si chiar merita sa o incercati

Se cura pestele (eu am pus de crap), se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare si otet. Se lasa sa fiarba bine dupa care se scoate din apa si se curata de oase (este ceva de lucru) dupa care se toaca cu masina de carne.

Sincera sa fiu pestele  viu proaspat nu stiu sa va zic cat a cantarit, oricum au fost mari, dar dupa ce a fost curatat ,spalat ,fiert  si tocat a ramas 1,7 kg carne macra

Ardeii se coc pe plita dupa care se lasa acoperiti cu sare 15 minute, apoi  se curata de pielita si se toaca prin masina de carne. Ceapa si morcovii se curata si se toaca si ele prin masina de carne.

Se caleste ceapa si morcovul tocat in ulei aproximativ 30 minute bune ,dupa care se pun ardei tocati ,pasta de tomate si peste se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa fierba la foc mic amestecand mereu in ea aporoximativ  3 ore.

Se pregatesc borcanele ,se pun in cuptor pentru a se infierbanta foarte bine .

Cand zacusca e gata se pune cu un polonic in borcanele foarte fierbinti ,se capseaza dupa care se pun la duntz cald,adica intre paturi cum le zic eu. Se lasa 2-3 zile pana se racesc bine borcanele dupa care se pot depozita pe raft.

Pofta buna

PS:Multumesc tare mult Sylvia cu siguranta am sa mai repet reteta e minunta.Din cantitatile de mai sus au iesit 9 borcanele de 400g si 2 de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" Crap"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vanilla 1

19.11.2010, 15:01

mie una reteta asta mi se pare a fi foarte inedita!!!ii stie cineva provenienta???

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 18:06

grozava trebuie sa fie..............

babi5 1

06.10.2013, 11:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu legume