Zacusca cu peste" Crap"

de nadina73 in Zacusca, 16 Noi 2010 | 12405 vizualizari

 

Daca tot am intrat in post,va prezint o reteta de zacusca cu peste ,reteta este preluta de la Sylvia http://www.bucataras.ro/cautare/?ws=3&key=zacusca+cu+peste iar pentru zilele cu dezlegare la peste este minunata,multumesc mult Sylvia cu siguranata am sa mai repet aceasta retata

 

INGREDIENTE

  • 1,7 kg carne de peste fier si tocat(eu am pus Crap)
  • 2,5 kg ardei rosu
  • 1 kg morov
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 cuti pasta de tomate  (450g fiecare)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 50 ml otet
  • 8oo ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste" Crap":

Daca tot am avut peste si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste minunata zic eu,si chiar merita sa o incercati


Se cura pestele (eu am pus de crap), se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare si otet. Se lasa sa fiarba bine dupa care se scoate din apa si se curata de oase (este ceva de lucru) dupa care se toaca cu masina de carne.


Sincera sa fiu pestele viu proaspat nu stiu sa va zic cat a cantarit, oricum au fost mari, dar dupa ce a fost curatat ,spalat ,fiert si tocat a ramas 1,7 kg carne macra


Ardeii se coc pe plita dupa care se lasa acoperiti cu sare 15 minute, apoi se curata de pielita si se toaca prin masina de carne. Ceapa si morcovii se curata si se toaca si ele prin masina de carne.


Se caleste ceapa si morcovul tocat in ulei aproximativ 30 minute bune ,dupa care se pun ardei tocati ,pasta de tomate si peste se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa fierba la foc mic amestecand mereu in ea aporoximativ 3 ore.


Se pregatesc borcanele ,se pun in cuptor pentru a se infierbanta foarte bine .


Cand zacusca e gata se pune cu un polonic in borcanele foarte fierbinti ,se capseaza dupa care se pun la duntz cald,adica intre paturi cum le zic eu. Se lasa 2-3 zile pana se racesc bine borcanele dupa care se pot depozita pe raft.


Pofta buna


PS:Multumesc tare mult Sylvia cu siguranta am sa mai repet reteta e minunta.Din cantitatile de mai sus au iesit 9 borcanele de 400g si 2 de 800g

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" Crap"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

vanilla 1

19.11.2010, 15:01

mie una reteta asta mi se pare a fi foarte inedita!!!ii stie cineva provenienta???

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 18:06

grozava trebuie sa fie..............

babi5 1

06.10.2013, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu fasole boabe