Zacusca cu ton

de violeta30 in Ton, 30 Ian 2015 | 10106 vizualizari

 

Imi place foarte mult pestele. Am vazut la Kaufland ton in ulei si ma gandeam deja ce sa fac cu el, zacusca :))

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 300 gr ardei rosu tocat cubulete (eu am avut la congelator)
  • 2 conserve de ton in ulei
  • 300 gr rosii in bulion
  • 1 lingura de ulei
  • piper
  • optional sare, doar daca e nevoie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ton:

Se toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade lichidul si se inmoaie ceapa, apoi adaugam ardeiul. Cand s-au fiert bine se adauga rosiile si se lasa pana scade. La final adaugam pestele cu tot cu ulei, lasam 5 minute sa fiarba si apoi potrivim de sare (doar daca e nevoie, pestele are sare, la fel si rosiile) si piper. Se mai lasa 5 minute si oprim focul.

Lasam sa se raceasca si se serveste pe felii de paine. Este mai buna a doua zi cand se raceste si aromele se combina divin.

Sa serviti cu pofta !

TIPS-URI

1

se poate inlocui tonul cu macrou

2

poate fi si un sos foarte bun pentru paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ton" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de zacusca cu bureti