Zacusca de ciuperci Champinion

de _Alina_ in Zacusca, 15 Oct 2012 | 2863 vizualizari

 

Stiind cat de mult imi place sa mananc ciuperci (la propriu, nu la figurat :))) sotul mi-a facut o surpriza si a adus o lada de ciuperci. Am facut mancarica din ele, dar, ce-i prea mult strica asa ca am decis sa fac zacusca. De regula faceam zacusca din ghebe, dar anul acesta n-am ajuns prin padure (inca ;) Sincer nu ma asteptam sa iese asa gustoasa! :D

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg ciuperci Champinion
  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei kapia
  • 800 g ceapa
  • 400 g morcov
  • 450 ml ulei
  • 2 lg pasta de tomate
  • sare, piper, dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci Champinion:

1. Spalam ciupercile, le curatam de pielita si le spalam iar. Jumatate din cantitatea de ciuperci o taiem cubulete, iar jumatate le lasam intregi. Le punem la fiert in oale separate, cam 20-30 min. Dupa ce au fiert le scoatem, le clatim cu apa rece (5-6 ori) si le punem la scurs.


2. Ardeii kapia si gogosarii ii coacem in cuptor, apoi ii curatam de pielita.


3. Curatam si spalam ceapa si morcovii, apoi le dam prin robot separat.


4. Punem 400 ml de ulei la incins si punem ceapa. Cand devine translucida punem si morcovul tocat. Dupa 10 min adaugam gogosarii si ardeii dati prin robot. Intre timp dam ciupercile intregi prin robot. Dupa aceasta operatiune, le mai spalam o data si le stoarcem inainte de a le pune in oala. Punem si ciupercutele cuburi in oala (si pe acestea le stoarcem inainte de a le da drumul in oala;). Lasam la foc potrivit 2 h si 30 min.


5. Intre timp punem cei 50 ml de ulei ramasi intr-o cratita la incins. Punem pasta de tomate in uleiul incins si invartim, lasam pe foc 5 min dupa care turnam peste zacusca. Amestecam bine si mai lasam pe foc 30 min.


6. Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Punem borcanele pe capac 3-5 min dupa care le intoarcem in pozitie normala si le acoperim cu o patura pana cand se racesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci Champinion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

15.10.2012, 18:52

diaconta 1

15.10.2012, 22:29

ce prezentare

mirela0911 1

15.10.2012, 22:55

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole