Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

de Andra_Constantinescu in Conserve, 25 Oct 2016 | 3905 vizualizari

 

Este o varianta rapida de zacusca de fasole, aromata cu ardei copt.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa;
  • 200 ml ulei;
  • sare;
  • 4 conserve de 420 g de fasole alba;
  • o conserva de 420 g de fasole rosie;
  • o conserva de 400 g de naut;
  • 750 g ardei Kapia copt, curatat de coaja si seminte;
  • 600 g rosii intregi, conservate in suc propriu;
  • doua foi de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • putin cimbru uscat;
  • putin maghiran uscat.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole cu naut si ardei copt:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie.

Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin la foc in continuare pana cand mai scade din lichid, amestecand din cand in cand.

Ardeiul copt, curatat de coaja si seminte si rosiile intregi, conservate in suc propriu, se dau prin robotul de bucatarie, dupa care se pun peste fasole impreuna cu doua foi de dafin, cateva boabe de piper negru si o lingurita de boia de ardei dulce. Se fierb in continuare pana cand zacusca se leaga, iar la final se adauga putin cimbru uscat si putin maghiran uscat. Se potriveste apoi de sare si se pune fierbinte in borcane de 400 g.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se aseaza borcanele intr-o tava cu apa calda, dupa care se introduce tava la cuptor timp de 30-40 de minute. Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura. Dupa ce s-au racit complet se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole cu naut si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

25.10.2016, 20:15

Imi place cum arata si cum ti-a iesit! Bravo!

Andra_Constantinescu 1

25.10.2016, 21:06

Multumesc mult, dragilor!

anca_rm 1

26.10.2016, 13:41

ador nautul , bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete