Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 6 Sep 2012 | 3695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 6 kg ardei kapia
  • 1,5 kg morcovi
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 l ulei
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Ardeii si vinetele le coacem pe plita.


Curatam ceapa si morcovii si le dam prin masina de tocat.


Intr-o cratita mare punem punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Sub cratita asezam o tabla.


Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam morcovul si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.


Intre timp curatam ardeii de coaja si seminte, ii dam prin masina de tocat apoi ii adaugam peste ceapa si morcovi si lasam sa fiarba vreo 10 minute.


Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa, morcovi ai ardeii.


Condimentam cu sare dupa gust, adaugam piperul boabe si cateva frunze de dafin.


Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica deasupra.


Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.


Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 08:56

Super buna

Angelina_Elena 1

07.09.2012, 11:51

Gabytza

Angelina_Elena 1

15.12.2012, 17:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole si ciuperci