Zacusca de vinete

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 3638 vizualizari

 

Ma apropii cu pasi repezi de terminarea conservelor, asa ca sa incep sa ma laud. O sa pun si cateva imagini cu camara mea, prea mica pentru ce am conservarit eu anul acesta ca de asa e omul , mai bine sa ramana decat sa nu ajunga. Si apoi este si familia numeroasa. Asadar zacustile....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei kapia
  • 500 gr morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 800 gr bulion de casa
  • 1 l ulei
  • 2 graunti usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ).


Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja.


Ceapa o tocam marunt, eu am tocat-o la robot si o calim in ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul, ardeiul si vinetele. Calim putin pentru ca este prea groasa si subtiem cu sucul de rosii ( daca totusi folosim bulion, il diluam cu putina apa, astfel incat zacusca noastra sa poata sa si fiarba, nu sa devina o mamaliga).


Spre sfarsit punem sare si piper dupa gust, adaugam si cele doua linguri de zahar si usturoiul tocat marunt.


In borcanele curate,in cazul meu de 300-400 de gr. punem zacusca fierbinte, ii punem repede capacul si varam borcanele la culcus in paturica pana a doua zi.

TIPS-URI

1

In loc de bulion eu am folosit 3-4 kg de rosii pe care le-am dat prin separator si am pus doar pulpa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:56

laura,simona,gabytza,dena,motanel

adry88 1

02.10.2012, 20:28

ce de bunatati avem noi aici!

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete si ciuperci