Zama de pastai aita

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2021 | 4604 vizualizari

 

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de suflet 😉

 

INGREDIENTE

  • Păstăi (fasole galbenă proaspătă) cca. 1000 g
  • Ceapă galbenă 2 bucăti
  • Usturoi 1 căpățână
  • Ardei gras 1 bucată
  • Morcovi 2 bucăti
  • Boia de ardei dulce 1 lingură
  • Pătrunjel ½ legătură
  • Mărar verde 1 legătură
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de pastai aita:

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți.

Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă și se adaugă păstăile curățate și mărunțite.

După primul clocot, se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt, boiaua de ardei dulce, usturoiul curățat și zdrobit, apoi se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.

După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

Spor şi poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de pastai aita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba indiana de pui