Zarzavat pentru ciorbe

de ianculubita in Conserve, 4 Sep 2011 | 13010 vizualizari

 

Vreau sa spun cititorilor retetelor mele,ca la toate conservele pentru camara iernii,postate de mine aici sau in alta parte,nu gasiti conservant de nici un fel,pentru ca nu folosesc,de asemenea nici sare in exces;parerea mea e ca reusita retetelor consta in cat de bun este capacul care se infileteaza(sa nu prinda aer)si cat de bine sunt sterilizate sticlele sau borcanele;retetele pe care vi le daruiesc si voua,le folosesc de ani de zile si slava Domnului,nu mi s-a intamplat nimic niciodata.Aveti incredere!

 

INGREDIENTE

  • 5kg de rosii gogonele
  • 1kg de morcov
  • 1telina mare cu tot cu frunze
  • 1kg de ardei kapia
  • 1kg de dovlecei
  • 5-6 ardei iuti(optional)
  • 500g leustean
  • 1ceasca de sare
  • 4linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe:

Toate legumele curatate,spalate,le dau prin masina de tocat carne cu sita cu ochiuri mai mari,inclusiv verdeata;amestec totul cu sare si zahar,mai las 5-10min sa se topeasca,apoi pun zarzavatul in sticle,infiletez bine capacele,le pun in oala cu o carpa pe fund si le fierb la foc potrivit 2ore;pentru sfarsitul operatiei,exista doua modalitati:sau se lasa sticlele in apa sa se raceasca sau se scot,se invelesc in patura si se tin 2zile chiar si 3 pana se racesc dupa care se depoziteaza la rece,eu de fiecare data folosesc a doua metoda;a-ti vazut ca folosesc zahar;zaharul,in conservele cu rosii,opreste aciditatea si nu da voie sa fermenteze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pentru iarna