Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

de Panacris in Mancaruri de legume, 31 Aug 2020 | 10079 vizualizari

 

La cererea publicului am umplut și zuchini! ;)  Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun pentru toată familia.
 Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Zuchini 3 bucăți mari,
  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Prosciutto 2 felii cca. 50 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 100 g,
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 50 g,
  • Ceapă verde sau chives,
  • Mărar proaspăt (opțional),
  • Pătrunjel verde (opțional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi:

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, prosciutto tocat mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Zuchinii se curăță cu cuțitul special, zimțat, apoi se taie pe lung, se scobește miezul și eventual se taie la capete.

Jumătățile de zuchinii se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Zuchinii umpluți se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se pot umple dovlecii sau chiar, rosii si ardei cu această umplutură! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adi 1

01.09.2020, 19:12

Bun!

Rocsi 1

03.09.2020, 20:32

Arata foarte bine preparatul tau!

Panacris 1

04.09.2020, 10:01

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu bacon