publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori
Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se aduna. Daca este necesar, se poate adauga putina apa rece pentru a...
Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella
In primul rand pregatim puiul, il toaletam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul, il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in exces, tartita si varfurile aripilor. Spalat bine la interior si la suprafata, lasam puiul sa se zvante....
Supa de porumb
Asa cum va spuneam si in celelalte retete de supe creme, eu de fiecare data, ca si baza, folosesc supa de pui sau de legume. Cand am avut supa de pui pregatita, am inceput sa fac supa de porumb. Intr-o oala se pune uleiul si untul. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc. Cand acestea...
Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar
Pentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza si se aduna intr-o bila. Mare atentie! Consistenta aluatului difera in functie de marimea oului si de...
Ardei copti umpluti cu branzeturi
Se coace ardeiul capia pe o plita. Se curata de coaja. Se scot semintele si cotorul in asa fel incat sa ramana ardeiul cat mai intreg. Se taie cubulete branzeturile, pastrama de porc si rosia. Se amesteca toate intr-un castron, se adauga piper proaspat rasnit, oregano si 2 linguri ulei de...
Ciorba de pitoance
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine moale si sticloasa, se adauga ardeiul taiat fidelute. Se lasa 3-4 minute, cat sa se inmoaie. Se adauga usturoiul taiat marunt si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, cu capacul pus alte 5 minute. Intre timp ne...
Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se...
Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de carne. Se da totul la frigider pentru 24-36 ore. Eu am tinut-o la frigider aproximativ o zi si...
Pastrama de porc la cuptor
Intr-un vas in care vom tine carnea in saramura, punem apa si restul ingredientelor. Amestecam cu o lingura pana se topeste sarea. Adaugam in saramura carnea spalata. Acoperim vasul cu folie si-l dam la frigider pentru 36-48 ore. Eu l-am tinut cam o zi si jumatate. Se scoate carnea din...
Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane
Pentru chiftele: se amesteca carnea tocata cu celelalte ingrediente. Se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se formeaza chiftele de marime potrivita si se prajesc la foc moderat in uleiul incins, pana se rumenesc. Pentru sos: se taie baconul in felii si se prajeste fara ulei intr-o tigaie...
Cartofi gratinati
Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat foarte subtire la robot. Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le...
Cartofi la cuptor
Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului...
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam orezul in cateva ape si-l adaugam in craticioara in care am calit ceapa si ciupercile. Masuram apa...
Lipii cu ierburi italiene
Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut firimituri din ingrediente, in timp ce robotul merge, adaugati prin deschizatura speciala cate putina apa...
Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina
Pentru aluat: in robotul de bucatarie se pune faina, sarea, boiaua, cimbrisorul. Se dau cateva pulsatii sa se amestece ingredientele. Se adauga untul, se porneste robotul si se lasa pana obtinem firimituri, asta dureaza tot cateva secunde. La final se adauga oul si laptele. Se lasa robotul sa-si...