Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

de simona72 in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 2542 vizualizari

 

Cu totii ati auzit de reteta asta, daca nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna?  Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite.
De data aceasta, ajutorul de nadejde atunci cand vine vorba de mancare facuta lent, a fost un crock pot. Se pune bucata de carne in vasul aparatului, se seteaza, apoi iti vezi de treaba cam 5 ore. Simplu nu? Daca nu aveti un astfel de aparat, folositi cuptorul cu incredere. Setati cuptorul functia de ventilatie, temperatura de 100-120 grade C maxim, timp de 4-5 ore.
Pentru ca am vrut o carne aromata, altfel nici nu se putea J), am folosit cu cea mai mare incredere amestecul de condimente pentru porc de la Delikat.
Cat despre carne, eu am folosit ceafa de porc. De preferat sa fie cumparata de la macelarie, ei au carne proaspata. Pentru mine ceafa de porc este ideala pentru reteta asta, in comparatie cu pulpa sau cotletul care sunt mai seci.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 1,5 kg ceafa de porc
  • 1 plic de condimente pentru porc Delikat
  • 1 lingura boia de ardei iute Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml suc de rosii gros(passata de rosii)
  • 1 lingura sos iutel
  • Pentru saramura:
  • 500 ml apa
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura mustar boabe Delikat
  • 2 linguri sare
  • 3-4 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc:

Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de carne. Se da totul la frigider pentru 24-36 ore. Eu am tinut-o la frigider aproximativ o zi si jumatate. Este necesar sa o lasati in saramura cel putin 12 ore.

Dupa ce carnea a stat suficient in saramura, o scoatem si o uscam bine cu prosoape de hartie. Daca avem timp, o putem lasa la zvantat 20-30 minute.

Intre timp amestecam restul de ingrediente: passata de rosii, sosul iutel, condimentele, boiaua si sarea. Punem amestecul in vasul crock pot-ului, adaugam carnea si incepem sa o masam bine. Cam asta e tot. Punem capac peste vas, setam timpul de 5 ore, functia high.

Dupa expirarea timpului facem o proba tragand usor de carne cu furculita. Daca aceasta se desface, inseamna ca e gata. O scoatem cu o paleta pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite desfacem toata bucata de carne. La final adaugam sosul ramas din timpul coacerii peste carne. Carnea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri sau burgeri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui