Carne de porc cu ciuperci

de mirela0911 in Retete Delikat, 17 Iun 2018 | 4277 vizualizari

 

Noile condimente de la Delikat dau un gust deosebit mancarurilor. Iar aceasta tocanita este deosebit de gustoasa, atat datorita ingredientelor cat si a condimentelor Delikat  folosite, care sunt 100% naturale si fara orice alti aditivi. Nu va ramane decat sa incercati acest fel de mancare de care cu siguranta veti fi foarte incantati!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 4-5 ciuperci brune champignon
  • 1 ceapa alba mare
  • 4 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare roz de Himalaya
  • piper negru Delikat
  • 2 lgt de amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 lgt boabe mustar Delikat
  • 150 ml vin rosu
  • 100 ml smantana
  • 2 lg faina
  • patrunjel verde tocat
  • paste tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu ciuperci:

Carnea se spala, se sterge cu un servet de bucatarie si se taie in felii subtiri. Se bat feliile de carne bine cu ciocanul de snitele.

Ceapa se curata si se taie marunt. Ciupercile se spala, se curata si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie in bucati mai mici. 

Intr-o cratita non-aderenta se pune uleiul sa se incinga. Se arunca usturoiul si se lasa sa se prajeasca usor apoi se scoate si se arunca. In uleiul aromatizat cu usturoi se caleste carnea pe ambele parti pana se albeste. Se condimenteaza cu sare si piper negru Delikat proaspat macinat. Se adauga ceapa si ciupercile si se calesc si ele. Se presara deasupra amestecul de ierburi si boia Delikat apoi se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc incet. Se adauga si boabele de mustar Delikat si se lasa sa fiarba in continuare. Separat se pune la fiert apa si cand scade de pe carne se completeaza cu apa fierbinte. Se lasa sa fiarba pana este facuta carnea (se verifica din cand in cand).

Smantana se amesteca cu 130 ml apa calduta, se ingroasa cu faina apoi se toarna peste carne, amestecandu-se pentru a nu face cocoloase. Se presara patrunjel verde tocat si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se mai condimenteaza daca este nevoie.

Se serveste alaturi de paste tagliatelle, ornate cu patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere depinde de carne!

2

Se pot folosi si alte ciuperci!

3

Ca garnitura se mai poate servi orez fiert sau o salata usoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta cu legume