Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 21 Mai 2022 | 4737 vizualizari

 

In cinstea sfintilor de azi, lenute si Costelusi am bagat la cuptor niste cotlet. L-am bagat, l-am scos si l-am mancat, sa se stie. Asta ca exista si rubrica introducere si trebuia sa zic si eu ceva, ceva mai inteligent n-am gasit.

 

INGREDIENTE

  • cca 1,200 kg cotlet de porc cu slanina si sorici
  • condimente pentru carne de porc
  • 4-5 fire usturoi verde
  • cca 300 ml vin rosu Bordeaux ( statea stingher prin frigider vinul asta si am zis sa nu se plictiseasca singur)
  • cca 250 ml apa
  • sare
  • putin ulei pentru calit
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde:

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am pus in tigaia wok putin ulei si am calit bucata de cotlet pe toate partile, apoi am asezat bucata de cotlet intr-o cratita de fonta. Am presarat usturoiul verde taiat marunt, am turnat vinul si apa, am acoperit cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. Cam asta e toata filozofia. Se poate servi cu orice fel de ganitura, piure, orez, cartofi prajiti, legume sotate, fiecare ce prefera. Si musai ceva acreala langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de porc la tigaie