Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete / Dulciuri

Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe

In Torturi la 8 Mai 2017

Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul) si apoi incorporam zaharul, in ploaie.   Adaugam rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele...

Desert cozonac evantai

In Dulciuri la 29 Apr 2017

Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam. Cernem faina, o punem intr-un vas si...

Desert pasca fara aluat, cu ciocolata

In Dulciuri la 25 Apr 2017

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana, branza si galbenusurile. Separat, amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

In Torturi la 29 Mar 2017

Crema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte bucati. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se racoreasca. Asamblare...

Chec cu mere intregi si ciocolata

In Dulciuri la 5 Feb 2017

Spalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam...

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

In Dulciuri la 5 Feb 2017

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare)...

Chec cu glazura de ciocolata

In Dulciuri la 28 Ian 2017

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste...

Chec cu ornamente colorate din zahar

In Dulciuri la 22 Ian 2017

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de vanilie. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si incorporam acest...

Placinta melc cu branza de vaci

In Dulciuri la 31 Oct 2016

Aluatul l-am facut la masina . Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare. In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul...

Prajitura cu cacao si branza

In Dulciuri la 13 Oct 2016

Blatul   Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.  Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi...

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

In Dulciuri la 27 Sep 2016

Mixam albusurile cu un praf de  sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa. Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care...

Tiramisu reteta cu piure de zmeura

In Dulciuri la 22 Sep 2016

Tiramisu reţetă originală Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema. Pentru crema Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam...

Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

In Dulciuri la 8 Aug 2016

Rupem biscuitii cu mana. Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit. Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita. Adaugam si untul si lasam pana la topire. Din cand in cand avem grija sa...

Chec pufos cu nuca

In Dulciuri la 4 Aug 2016

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet  dizolvat. Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire. Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri....

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 4 Aug 2016

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand...

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar...

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

In Dulciuri la 13 Dec 2015

Blatul Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat. Adaugam apa, lingura cu...

Gogosi pufoase cu unt

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii  si punem amestecul de lapte cu drojdie. Lasam la crescut circa 10 min. In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat...

Trandafiri din aluat foietaj si mere

In Dulciuri la 25 Oct 2015

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem  zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere...

Tarta cu capsuni

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Aluatul Pregatim aluatul de pe o zi pe alta Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul. Incorporam oul si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Framanatam si facem o bila din aluatul astfel...

Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

In Dulciuri la 1 Oct 2015

Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun  http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/ Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si...

Prajitura cu caise si iaurt

In Dulciuri la 30 Sep 2015

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat. Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai  apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).Adaugam si esenta de...

Dulceata de capsune cu gelfix

In Dulceata / Gem la 4 Aug 2015

Indepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi. Stropim capsunele cu zeama de lamaie. Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Taiem lamaia...

Tort cu crema de ciocolata neagra

In Dulciuri la 7 Iul 2015

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min. Cernem faina si o...

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

In Dulciuri la 1 Iul 2015

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta . Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul de mai sus.Mixam. Cernem faina si o amestecamcu praful de copt. Incepem sa adaugam faina...

Desert placinta cu iaurt

In Dulciuri la 30 Iun 2015

Aluat: Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluatul pe...

Prajitura cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 14 Iun 2015

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si  incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Dizolvam...

Prajitura cu frisca si capsune

In Prajituri la 8 Iun 2015

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam  frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus. Amestecam folosind o lingura de lemn. Dizolvam praful de copt in zeama de...

Pasca cu aluat de cozonac

In Dulciuri la 6 Iun 2015

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Preparare maia Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam. Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul. Cernem faina....

Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Mixam  bine ouale cu un strop de sare. Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn. Curatam capsunile de codite,le spalam si apoi le taiem in 2-3...

Afisate 1 - 30 din 102 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]