Retete culinare din Spania

Lipie de orez spaniola

Postat de: Corina33

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat. Se da in clocot supa de carne.... Citeste continuarea

Tort racoros de lamaie

Postat de: nadina73

Se ia laptele rece si se mixeaza foarte bine cu praful din cutie apoi se pune zaharul si se mai mixeaza pana devine ca o budinca groasa,dupa care se ia o forma de chec sau un vas asemanator o... Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: lira

Dupa ce spargem cocosul, colectam lichidul din interior intr-un recipient si scoatem miezul. Partea lemnoasa de pe fiecare bucata de miez se curata cu un cutit. Cocosul se spala, se taie in... Citeste continuarea

Salata cu "palitos de mar"

Postat de: nadina73

Se taie salata marunt, se pune pe un platou apoi se pune telina razuita,morcov razuit ,ardei rosu  taiat bucatele ,patrunjel verde,castraveti taiati feliute sau jumatati,rosii,ceapa,... Citeste continuarea

Bacalao crudo

Postat de: vik

Se curata rosiile de pielita si samburi, se macina cu mixerul sau se rad pe razatoarea mica. Se aseaza sosul de rosii natural pe un platou, se pune peste rosii un praf de sare feliile de... Citeste continuarea

Paella de Marisco

Postat de: vik

Se prepara la fel ca si Paella de Bogavante Citeste continuarea

Sepia a la plancha

Postat de: vik

Sepia se spala intreaga, apoi i se scoate firul de "plastic" din interior  si se feliaza. Se aseaza intr-o tigaie de teflon, incinsa, fara ulei. Se lasa la foc mediu pana cand... Citeste continuarea

Anchoa de Santoña y pimiento de piquillo

Postat de: vik

se prajesc feliile de paine pe plita sau in prajitor. se taie rosia in doua pe orizontala si se freaca pulpa pe painea prajita se picura ulei de masline peste painea cu rosii si se sareaza... Citeste continuarea

Anghinare cu jamon iberico

Postat de: vik

se curata anginarea, se taie felii,se taie jamonul in fasii subtiri. Intr-o tigaie incinsa se adauga uleiul de masline, anghinarea , jamonul si dintii de usturoi. Se prajesc la foc mare pana... Citeste continuarea

Midii in sos picant

Postat de: vik

Se incinge uleiul de masline,se caleste ceapa , se adauga amidonul, mararul, chilli, boiaua de ardei iute si imediat dupa boia se pun midiile care anterior au fost curatate si spalate in apa rece... Citeste continuarea

Gazpacio

Postat de: anisoara

Se spala bine cu apa fierbiente legumele .E necesar de folosit pt gazpacio rosii mai carnoase. Se curata coaja la castravete, se taie codita la ardei, si totul se taie in bucati... Citeste continuarea

Mic dejun cu ton

Postat de: nadina73

Se prajesc feliile de paine pe plita (sau le cumparati) Rosiile se tritureaza bine apoi se amesteca cu sare si ulei de masline. Se ia o felie de paine prajita se pune pasta de tomate... Citeste continuarea

Tortilla cu cartofi si ceapa

Postat de: nadina73

Se curata cartofiI se taie in 4 si apoi se taie feliute  subtiri,vor  iesi ca triunghiurile Ceapa ce curata si se toaca marunt Se pun 5linguri de ulei intr-o tigaie de teflon de... Citeste continuarea

Steagul ROMANIEI din jeleu

Postat de: nadina73

Se pun 250 ml apa pe foc intr-o craticioara, apoi se pune un plic de praf de jeleu si se amesteca bine 4-5 minute. Se pune colorant, apoi se pune in forme si se da la rece Se procedeaza la fel... Citeste continuarea

Aripi de curcan marinate, preparate in cuptor, cu cartofi

Postat de: nadina73

Se prepara sosul pentru marinat Se amesteca toate ingredientele cu badidora foarte bine,apoi se pune sosul peste aripile de de curcan sa le cuprinda bine apoi se pun intr-o cutie cu capac sau... Citeste continuarea

Penne cu ton si tomate

Postat de: nadina73

Se pune apa la fiert cu sare ,cand apa clocoteste se pun pennele si 2-3 linguri de ulei(ca sa nu se lipeasca) Separat se curata ceapa se caleste in 2-3 linguri de unt apoi se pune pasta de... Citeste continuarea

Tort "tres leches"

Postat de: sandytza

Intr-un bol se bat spuma albusurile . Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se... Citeste continuarea

Oua umplute in sos de rosii cu bechamel

Postat de: sandytza

Ouale se pun la fiert cu o lingurita de sare. Ceapa usturoiul si ardeiul se taie bucatele si se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei. Rosia se curata de piele , se taie bucatele si se... Citeste continuarea

Peste cu garnitura de orez

Postat de: nadina73

Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata  si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi Dupa ce s-au terminat de... Citeste continuarea

Pungute cu surprize

Postat de: nadina73

Se fierbe pieptul de curcan(se poate si cu pulpe cred) in apa cu putina sare apoi se lasa la racit Se taie bucatele si se condimenteaza cu sare si piper Ciupercile se taie feliute si se... Citeste continuarea

Savoare mediteraneana

Postat de: Brindusa

Incalzeste cuptorul la 200 C.  Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min).... Citeste continuarea

Chec cu ciocolata (arici)

Postat de: nadina73

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata se amesteca  toate Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce... Citeste continuarea

Calcan atlantic cu legume la cuptor

Postat de: epurasha2bb

Se curata calcanul se indeparteaza capul, se da cu sare si piper si se unge cu putin ulei de masline cu aroma de lamaie sau daca nu aveti puneti si putina zeama de lamaie.Se unge un... Citeste continuarea

Chiftelute cu garnitura

Postat de: nadina73

Se pregateste carnea se ameteca bine cu ouale ,sarea piperul si cartoful razuit bine si morcovul si paine inmuiata in putin lapte,se pune si ustroiul pisat marunt si patrunjel verde si se ameteca... Citeste continuarea

Reteta de vols (cosulete)

Postat de: nadina73

Se lasa sa se dezghete aluatul de foietaj apoi se iau 2 forme de paharele mici ,unul de tuica si unul mai mic sau un capacel si se taie Se taie 3 cercuri  cu paharelul de tuica apoi se ung... Citeste continuarea

Cosulete desert

Postat de: nadina73

Se prepara budinca de cicocolata dupa instructiunile de pe plic,la fel si cea de zmeura in care eu am pus si nuca de cocos Dupa ce s-au preparat budincile se lasa la racit apoi se pun in... Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu bors

Postat de: nadina73

Se curata morcovul,patrunjelul si telina si se taie bucatele apoi se pun sa fierba in apa cu sare si ceapa intreaga si cuburile de knor(i da o arama foarte buna,nu e sanantos........ Carnea... Citeste continuarea

Cosulet cu icre si somon afumat

Postat de: nadina73

Se pregatesc icrele de peste  cu gris ,ulei ,ceapa si suc de lamaie(vezi reteta in urma) Se ia cate un cosulet (vols) si se umplu cu icre(se pune putin 1 lingurita mica) ,apoi se pun... Citeste continuarea

Anghinare cu garnitura de vinete umplute

Postat de: nadina73

Se curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper . Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare... Citeste continuarea

Prajitura dungata

Postat de: nadina73

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca... Citeste continuarea

Vinete acordeon

Postat de: nadina73

Se spala vintele apoi se taie pe lungine feliute pana la cotor Se sareaza si se pipereaza bine Se pune cate o feliuta de bacon apoi una de cascaval si tot asa pana la capat depinde in cate... Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu ton

Postat de: nadina73

Se pregateste omleta si se lasa la racit Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta Se unge omleta cu crema de branza apoi se... Citeste continuarea

Rulada aperitiv

Postat de: nadina73

Se face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si... Citeste continuarea

Tarta" soare "aperitiv

Postat de: nadina73

Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei . Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune... Citeste continuarea

Fileuri de peste cu salata si telina

Postat de: nadina73

Se taie salata bucatele si se pune intr-un vas apoi se taie ceapa dar nu marunt mai mare,castravetele feliute si apoi eu le tai in doua,rosiile cubulete si telina razuita prin ochiurile mari,iar... Citeste continuarea

Tartine cu caviar

Postat de: nadina73

Se ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul Este un aperitiv grozav de bun Si nici nu e scump,cel putin aici in spania  si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine... Citeste continuarea

Desert clovn

Postat de: nadina73

Se pune 250 ml apa si apoi se ameteca bine cu gelatina praf, dupa care se pune pe aragaz sa dea cateva clocote (vezi instructiunile de pe plic)apoi se toarna in formele dorite si se pune la... Citeste continuarea

Cartofi in folie de aluminiu la cuptor

Postat de: nadina73

Se spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun... Citeste continuarea

Pui la cuptor cu sos de usturoi

Postat de: Brindusa

Amesteca ingredientele marinadei si lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune pieptul de pui intr-o tava si freaca-l cu putina sare si piper. Toarna... Citeste continuarea

Pizza "crocodil"

Postat de: nadina73

Se ia blatul de pizza si se pune pasta de tomate ,apoi se pune cacavalul ras mai fin,apoi se aseaza feliutele de jambon (eu am pus fara grasime si taiat foarte fin)apoi ouale fierte si razuite... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]