A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de ardei copti cu capsuni si...

Postat de: ctlina in Salate

Spalati si uscati ardeii cu un prosop de hartie. Puneti-i la copt in cuptorul incins la 190° C timp de 35 de minute. Intoarceti-i de 2 ori. Scoateti ardeii si puneti-i cu un pic de sare...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese

Postat de: panacris in Prajituri

  Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Postat de: Caty in Porc

Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie...Citeste continuarea

Mazare cu ceafa de porc

Postat de: Caty in Mancaruri cu carne

Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul...Citeste continuarea

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...Citeste continuarea

Sparanghel cu carne de curcan si...

Postat de: oanapl in Curcan

Se spală carnea și se taie cubulețe și se călește în 2 linguri de ulei încins. Se învârte pe toate părțile. Se adaugă boia de ardei și sare, apoi se adaugă o...Citeste continuarea

Cartofi noi in sos de rosii

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa...Citeste continuarea

Desert briose cu visine, glazurate

Postat de: Caty in Dulciuri

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot. Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare. Adăugăm și laptele....Citeste continuarea

Cotlet de porc cu broccoli si cabanos

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine.   Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute....Citeste continuarea

Pizza rapida cu aluat din tortillas

Postat de: ctlina in Pizza

Incalziti cuptorul la 200°C. Pe o placa de pizza puneti o tortilla. Ungeti-o cu ulei de masline, puneti deasupra cealalta tortilla si ungeti-o si pe ea cu ulei de masline.   Am...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu bere si...

Postat de: ctlina in Porc

Curățați ceapa și cățeii de usturoi. Tocați mărunt ceapa și usturoiul.  Într-o caserolă se încălzește uleiul. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul taiat bucati....Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu sos

Postat de: Caty in Ficat

Am curățat și spălat ficățeii, apoi i-am pus în lapte rece pentru 15 min. Am curățat și tăiat ceapa mărunt, apoi am pus-o la calit in tigaie, adăugând din când...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de: oanapl in Torturi

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu cartofi

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine. Între timp se curăță,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel si ton

Postat de: oanapl in Ton

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...Citeste continuarea

Piept de pui cu spanac in sos de...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi, cu costita...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1 . Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele sau cubulețe, la fel și roșiile. Cartofii îi...Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone si jeleu...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de...Citeste continuarea

Desert chec foarte aromat, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin...Citeste continuarea

Desert oua dulci cu fragi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca si fragi

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, faina si la final uleiul...Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa

Postat de: panacris in Prajituri

Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se...Citeste continuarea

Fasole batuta combo

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Se...Citeste continuarea

Supa crema din sparanghel

Postat de: panacris in Supe

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...Citeste continuarea

Croissant mic dejun

Postat de: panacris in Sandvisuri

Croissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri, varianta cu...

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Partea cea mai migaloasa este curatatul trandafirilor. E de preferat sa culegem trandafirii mai imbobociti, nu e posibil mereu, mai ales ca ei nu infloresc toti deodata. Si in cazut in care nu ai...Citeste continuarea

Ciorba de stir rosu

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus...Citeste continuarea

Paste cu kaizer si piept de pui la...

Postat de: Caty in Paste

Intr-o tigaie adânca am turnat uleiul,kaizerul și am calit până s-a rumenit ușor, am adăugat și pieptul de pui și l-am ținut până a devenit alb. Am adăugat ceapa...Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de trandafiri

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru tort pe care l-am imbracat la exterior cu folie alimentara la interior cu folie acetata. Am prajit fulgii de migdale si impreuna cu biscuitii i-am pus in...Citeste continuarea

Desert prajitura Sfintilor...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaie de bezea cu alnune de padure : Pentru ca am multe albusuri stranse la congelator si pentru ca imi plac mult foile de bezea cu nuca, alune sau simple, imi place sa le umplu cu diverse creme....Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor cu vin si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am...Citeste continuarea

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu chorizo,...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece.  Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine.   Puneti-le la prajit...Citeste continuarea

Desert papanasi cu branza si cocos

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si  faina de cocos. Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de...Citeste continuarea

Desert briose Ferrero

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din cocos...

Postat de: dantes in Prajituri

Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu...Citeste continuarea

Desert cornulete umplute cu alune...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina...Citeste continuarea

Desert amandine

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

     Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.    Separat se bat albusurile spuma cu zaharul.    Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile...Citeste continuarea

Placinta floare cu spanac si branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...Citeste continuarea

Desert tort unicorn cu capsuni,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu oua, ceapa...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu...Citeste continuarea

Parizer de casa din carne de pui

Postat de: rocsi_1612 in Mezel de casa

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea

File de salau in crusta de pesmet...

Postat de: mirela0911 in Salau

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne tocata...

Postat de: Caty in Mancaruri cu carne

Încep cu ceapa: o curat, o spăl și o toc mărunt, apoi o pun la calit in uleiul fierbinte, adăugând cate 1-2 linguri apa, până devine transparenta. Carnea o spăl, o toc...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]