A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert gofre - vafe cu banane, o...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Preparare Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita. Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am...Citeste continuarea

Ciolan presat

Postat de: dantes in Porc

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea

Salata de cruditati pentru iarna

Postat de: Caty in Salate

Curățăm, spălăm și tăiem legumele. Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică...Citeste continuarea

Creveti Saganaki

Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mare

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert faguri umpluti cu crema de...

Postat de: Caty in Dulciuri

Mai întâi incepem cu crema, pentru că trebuie ținută de pe o zi pe alta, la frigider. Amestecam oul cu zaharul, faina și cacaua, apoi fierbem totul la foc mic pentru 5 min. Se da...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu sos de rosii

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...Citeste continuarea

Desert gogosi de post

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute . Intr-un bol încăpător...Citeste continuarea

Desert tort Amandina

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca si gem...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si...Citeste continuarea

Piept de rata crud uscat

Postat de: ctlina in Mezel de casa

Se pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra...Citeste continuarea

Desert cheesecake - Pasca fara aluat

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puteti separa albusurile de galbenusuri si adauga la sfarsit albusurile batute spuma. Am pus ouale intregi de data aceasta si a iesit la fel de bun.   Deci bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea

Spata de miel confiata in cidru

Postat de: ctlina in Oaie

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti...Citeste continuarea

Ardei si sarmalute cu ciuperci si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Se scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță...Citeste continuarea

Desert placinta in straturi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la...Citeste continuarea

Desert cozonac de Floriile lui 2022...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat: Faina am cernut-o intr-un caston incapator. Drojdia proaspata am sfaramat-o intr-un castron, am adaugat 2 linguri de zahar, am amestecat bine apoi am pus si o lingura faina, am diluat totul...Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce,...

Postat de: Anett in Dulciuri

Amestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de...Citeste continuarea

Desert prajitura Raffaello

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a prepara crema.  Intr-un bol mixam mascarpone impreuna cu zaharul pudra cateva secunde . Separat mixam frisca lichida pana obtinem o consistenta tare . Adaugam putin...Citeste continuarea

Desert fursecuri / Biscuiti cu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Preîncălziți cuptorul la 165 ° C.  Mixați pudră îndulcitorul sau zahărul.  Topiți untul și lăsați-l să se răcească.  Bateti albusurile spuma....Citeste continuarea

Chec cu conopida si ton

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute.  Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi...Citeste continuarea

Felii de jambon cu usturoi verde,...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Feliile de jambon le-am condimentat, am presarat sare si jumatate de cescuta cu ulei, le-am asezat intr-un castron, am invelit castronul cu folie alimentara si am bagat la frigider peste noapte .A...Citeste continuarea

Desert prajitura Cati

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea...Citeste continuarea

Tortellini cu pui si patru branzeturi

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

 Intr-o tigaie tip wok se soteaza usturoiul taiat feliute in ulei de masline . Imediat adaugati pieptul de pui taiat fasiute . Intre timp fierbeti tortellini respectand...Citeste continuarea

Kleftiko de miel cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Se  portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi .  Ceapa si rosiile  se taie rondele . Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se...Citeste continuarea

Salata Cosul cu oua

Postat de: RODIMUR in Salate

Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță. Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...Citeste continuarea

Mic dejun sanatos

Postat de: oanapl in Mancare copii

Se taie avocado în 2, se scoate sâmburele, se îndepărtează coaja și apoi se feliază foarte subțire fiecare jumătate. Se așează feliile ca un acordeon și apoi se rulează...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase si cu gaura...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se...Citeste continuarea

Grapefruit la cuptor cu sirop de...

Postat de: ctlina in Cook and smile

Preîncălziți cuptorul la 180°C.  Într-un castron, amestecați siropul de arțar și uleiul de măsline.  Tăiați grapefruit-urile în 2.  Treceți lama...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2. Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul...Citeste continuarea

Curry de dovleac cu lapte de cocos

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Folosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți.  Curățați și...Citeste continuarea

Desert cornuri cu sana si fructe de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Incepeti cu pregatirea  umpluturii . O puteti face chiar si cu o seara inainte. Curatati fructele de coaja, apoi le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti fructele rase cu zaharul de...Citeste continuarea

Desert placinta cu foaie turnata si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat: Am folosit o tava 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale si praful de sare si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana si-a dublat...Citeste continuarea

Urzici cu smantana si parmezan

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat urzicile, in  3...Citeste continuarea

Desert tort Pajistea cu flori - 5...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă...Citeste continuarea

Desert rulada cu gutui

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...Citeste continuarea

Sufleu de conopida, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”)....Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin. Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta....Citeste continuarea

Desert banana bread cu cirese...

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...Citeste continuarea

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...Citeste continuarea

Salata calda de cartofi cu sunca,...

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute. După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii....Citeste continuarea

Desert prajituri de post, cu...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un...Citeste continuarea

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si crumble

Postat de: oanapl in Prajituri

Se lasă ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Se cerne făina într-un bol. Se separă...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu pui si legume

Postat de: dantes in Pui

Se curata ardeii si se taie in doua, pe lung. Morcovii si cascavalul se dau pe razatoare, ceapa verde se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Se fierbe orezul si se lasa la scurs....Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]