A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coaste de miel la cuptor cu varza...

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins...Citeste continuarea

Creveti cu spaghetti

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Usturoiul curățat îl feliezi.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să...Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie...

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte....Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Cartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt....Citeste continuarea

Ciorba de miel cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar  ceapa verde o...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu sunca si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legume

Se unge o tava cu ulei (36x23 cm).Ciupercile se curata, se spala,se rup coditele.Ungeti cu ulei, ciupercile, iar coditele le taiati marunt. Presarati sare peste ele  si puneti coditele...Citeste continuarea

Cartofi picanti, cu leurda si susan...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din:...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de pui,...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În...Citeste continuarea

Ciorba de miel

Postat de: oanapl in Ciorbe

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa. Între timp cureți, speli și toci...Citeste continuarea

Chiftelute cu zataar, marinate in...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de...Citeste continuarea

Capsuni/zmeura cu sirop

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

In cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu spanac verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...Citeste continuarea

Chiftele din carne de miel

Postat de: eumimi in Oaie

Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam....Citeste continuarea

Costite de ied cu usturoi verde si...

Postat de: eumimi in Oaie

Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla...

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...Citeste continuarea

Chiftelute in susan sau pesmet

Postat de: mirela0911 in Porc

Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...Citeste continuarea

Cus-cus cu urzici

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa,...Citeste continuarea

Creveti in sos rosu

Postat de: susu in Fructe de mare

Tocam ceapa si ardeiul marunt. Calim usturoiul zdrobit apoi adaugam partea alba de la ceapa, urmeaza capia si partea verde a cepei, sare si piper. Eu am pus si cateva bucatele de radacinoase...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: dantes in Piine

Pentru pep se amesteca toate ingredientele si se fierb amestecand in continuu pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cantitatile sunt cantarite in grame. Pentru coca amestecam laptele caldut...Citeste continuarea

Creier macelaresc

Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carne

  Creierul   curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.  Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnat afumat...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi.  Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in...Citeste continuarea

Coaste de caprioara in sos de rosii...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem coastele in bucati potrivite. Le spalam si le asezam intr-un vas cu capac. Peste ele punem cimbru, maghiranul, boiaua, sare, piper, foile de dafin, uleiul si vinul. Amestecam bine si punem...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de chimen

Postat de: mirela0911 in Porc

Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie...Citeste continuarea

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...Citeste continuarea

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Postat de: mirela0911 in Piine

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...Citeste continuarea

Chiftele cu linte verde

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna,...Citeste continuarea

Cubulete de curcan cu varza de...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati   carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi  si ras-el hanout . Tavaliti...Citeste continuarea

Ciorba de caprior cu ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi verde, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.  Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...Citeste continuarea

Ciabatta cu masline

Postat de: katty in Piine

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu cartofi

Postat de: katty in Ciorbe

    Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul...Citeste continuarea

Cartofi pai de radacina de telina...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei.  Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C....Citeste continuarea

Copanele de pui, cu rosii si ardei...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se...Citeste continuarea

Coaste marinate-n bere

Postat de: Constelatialeu in Porc

Marinada: Intr-un castron am amestecat mustarul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, boia dulce si berea, am omogenizat. Coastele le-am spalat si apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat...Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui, gratinati...

Postat de: oanapl in Pui

Tai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...Citeste continuarea

Clatite cu legume

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Pentru clatite se amesteca toate ingredientele adaugandu-se treptat apa pana cand se obtine o coca ce trebuie sa fie lichida si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute. Clatitele se...Citeste continuarea

Ciorba cu mazare, praz si salata verde

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Il punem la calit in uleiul incins. Cand morcovul s-a inmuiat adaugam  prazul taiat rondele, apoi mazarea congelata. Stingem cu apa...Citeste continuarea

Chiftele de vinete

Postat de: katty in Mancaruri de post

Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut....Citeste continuarea

Curry cu pui si naut

Postat de: oanapl in Pui

Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

    Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....Citeste continuarea

Cod in sos de zacusca

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci pleurotus

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput curata legumele si spala-le. Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa. In apa punem legumele curatate si spalate. Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]