Coaste de miel la cuptor cu varza...
Postat de: Constelatialeu in OaieAm spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins...Citeste continuarea
Creveti cu spaghetti
Postat de: oanapl in Fructe de mareUsturoiul curățat îl feliezi. Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să...Citeste continuarea
Couscous in stil turcesc a la Jamie...
Postat de: Ksenya in Jamie OliverIntr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam. Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul. Acoperim cu un capac si...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte....Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu bacon si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumePuneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcCartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt....Citeste continuarea
Ciorba de miel cu rosii
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar ceapa verde o...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu sunca si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeMai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legumeSe unge o tava cu ulei (36x23 cm).Ciupercile se curata, se spala,se rup coditele.Ungeti cu ulei, ciupercile, iar coditele le taiati marunt. Presarati sare peste ele si puneti coditele...Citeste continuarea
Cartofi picanti, cu leurda si susan...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeLeurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din:...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui,...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În...Citeste continuarea
Ciorba de miel
Postat de: oanapl in CiorbeCureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa. Între timp cureți, speli și toci...Citeste continuarea
Chiftelute cu zataar, marinate in...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneUsturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de...Citeste continuarea
Capsuni/zmeura cu sirop
Postat de: cristina1985 in Sirop / CompotIn cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu spanac verde si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele curatate se taie marunt . Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...Citeste continuarea
Chiftele din carne de miel
Postat de: eumimi in OaieMai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam....Citeste continuarea
Costite de ied cu usturoi verde si...
Postat de: eumimi in OaiePunem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu frunze de sfecla...
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...Citeste continuarea
Chiftelute in susan sau pesmet
Postat de: mirela0911 in PorcCarnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: rocsi_1612 in PiineIntr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...Citeste continuarea
Cus-cus cu urzici
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeUrzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa,...Citeste continuarea
Creveti in sos rosu
Postat de: susu in Fructe de mareTocam ceapa si ardeiul marunt. Calim usturoiul zdrobit apoi adaugam partea alba de la ceapa, urmeaza capia si partea verde a cepei, sare si piper. Eu am pus si cateva bucatele de radacinoase...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: dantes in PiinePentru pep se amesteca toate ingredientele si se fierb amestecand in continuu pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cantitatile sunt cantarite in grame. Pentru coca amestecam laptele caldut...Citeste continuarea
Creier macelaresc
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneCreierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnat afumat...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi. Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in...Citeste continuarea
Coaste de caprioara in sos de rosii...
Postat de: katty in Slow CookerTaiem coastele in bucati potrivite. Le spalam si le asezam intr-un vas cu capac. Peste ele punem cimbru, maghiranul, boiaua, sare, piper, foile de dafin, uleiul si vinul. Amestecam bine si punem...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus in sos cremos
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTrecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de chimen
Postat de: mirela0911 in PorcSe bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie...Citeste continuarea
Ciorba/supa din carne de ied
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...Citeste continuarea
Cozonac cu unt sarat si ceapa verde
Postat de: mirela0911 in PiineSe incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...Citeste continuarea
Chiftele cu linte verde
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postLași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna,...Citeste continuarea
Cubulete de curcan cu varza de...
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout . Tavaliti...Citeste continuarea
Ciorba de caprior cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi verde, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai. Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline
Postat de: katty in PiinePunem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu cartofi
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul...Citeste continuarea
Cartofi pai de radacina de telina...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C....Citeste continuarea
Copanele de pui, cu rosii si ardei...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se...Citeste continuarea
Coaste marinate-n bere
Postat de: Constelatialeu in PorcMarinada: Intr-un castron am amestecat mustarul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, boia dulce si berea, am omogenizat. Coastele le-am spalat si apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat...Citeste continuarea
Cartofi cu carne de pui, gratinati...
Postat de: oanapl in PuiTai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...Citeste continuarea
Clatite cu legume
Postat de: dantes in Mancaruri de postPentru clatite se amesteca toate ingredientele adaugandu-se treptat apa pana cand se obtine o coca ce trebuie sa fie lichida si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute. Clatitele se...Citeste continuarea
Ciorba cu mazare, praz si salata verde
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Il punem la calit in uleiul incins. Cand morcovul s-a inmuiat adaugam prazul taiat rondele, apoi mazarea congelata. Stingem cu apa...Citeste continuarea
Chiftele de vinete
Postat de: katty in Mancaruri de postVinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut....Citeste continuarea
Curry cu pui si naut
Postat de: oanapl in PuiPulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă...Citeste continuarea
Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCăpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din piept de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....Citeste continuarea
Cod in sos de zacusca
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci pleurotus
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput curata legumele si spala-le. Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa. In apa punem legumele curatate si spalate. Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la...Citeste continuarea