Ciorba de loboda rosie cu stevie,...
Postat de: Bunica in CiorbeCeapa, morcovul, telina, pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt. Ia o oala de 4 l. in care pui 2l. apa si o pui pe flacara. Adauga radacinoasele,ceapa verde si lasa la fiert...Citeste continuarea
Ciorba putin picanta
Postat de: dantes in CiorbeCeapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele. Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand...Citeste continuarea
Ciorba de stiuca II
Postat de: mihaelar63 in PesteLegumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...Citeste continuarea
Cod alb cu broccoli
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de cod alb se condimenteaza cu piper cu lamaie , pudra de usturoi si sare . Lasati pestele sa se patrunda de gustul condimentelor . Brocolli se scufunda in apa...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar, cu piure...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se lasă să se scurgă bine de apă și să se usuce, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce și pudră de usturoi. În cazul...Citeste continuarea
Ciorba de gascan cu legume si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea...Citeste continuarea
Ceafa de porc, gatita la cuptor la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat...Citeste continuarea
Cum se face Salata Suba, celebra...
Postat de: rocsi_1612 in SalateCum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeAm curatat ceapa verde si am taiat-o marunt. Intr-un tuciulet am pus 1 lingura ulei, am adaugat baconul taiat marunt, l-am calit cca 5-6 min, apoi am adaugat si ceapa verde si un pic de piper, am...Citeste continuarea
Ciorba de urzici, dreasa cu ou si...
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se călesc legumele în puţin ulei, se...Citeste continuarea
Challah, paine evreiasca
Postat de: RODIMUR in PiineSe frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...Citeste continuarea
Chec din carne/ Meat loaf
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins. Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri. Amestecați carnea de vită,...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: mitinita in PorcSe pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit. O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc. Radacinoasele se...Citeste continuarea
Ciorba de gaina si conopida
Postat de: dantes in CiorbePentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos aromat
Postat de: katty in PorcPresaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia...Citeste continuarea
Coliva
Postat de: rocsi_1612 in Scoala de gatit BucatarasRasturnati arpacasul pe masa si il alegeti, in caz ca mai are neghina. Il puneti intr-un bol si il spalati in 5-6 ape. Dupa ce l-ati spalat, turnati apa calda peste el, il lasati la inmuiat o ora....Citeste continuarea
Cotlete de porc la tava, reteta...
Postat de: Ksenya in PorcCotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora. Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si...Citeste continuarea
Ciorba de gulii cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeOsul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu afumatura si...
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa. Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de...
Postat de: katty in CiorbeTaiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele....Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu rosii
Postat de: katty in CiorbeAlegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea
Conglioni umplute cu tocanita de porc
Postat de: panacris in PastePulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea
Carnati de casa in sos de rosii cu...
Postat de: katty in PorcTaiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit...Citeste continuarea
Ciorba din piept de vita, cu legume
Postat de: RODIMUR in CiorbePieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează...Citeste continuarea
Ciorba cu sir de porc
Postat de: Bunica in CiorbeSirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea
Ciorba de crap cu legume si galuscute
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeBucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu Camembert si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano....Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de rosiii,...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...Citeste continuarea
Crema de ton cu iaurt si ardei
Postat de: mihaelar63 in SalateCeapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu legume...
Postat de: katty in CiorbeTaiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete....Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePrazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii si zeama de...
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii...Citeste continuarea
Cotlete de porc la tava, cu...
Postat de: RODIMUR in PorcCotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care...Citeste continuarea
Cartofi cu branzeturi si smantana,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu smantana,...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCeapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra...Citeste continuarea
Costite de porc lipicioase
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de...Citeste continuarea
Crochete de pui
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit ....Citeste continuarea
Ciorba de caprioara cu spanac
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem...Citeste continuarea
Chifle cu lapte si oua
Postat de: panacris in PiineMno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina,...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu dovleac copt
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu galuste de...
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală, se taie (sau se răzuiesc) și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu quinoa
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc...Citeste continuarea
Cometti rigati cu branza de burduf...
Postat de: MotanLaOale in PastePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea uscata se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de curcan cu zeama...
Postat de: Bunica in CiorbePentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l. Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece. Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Cotlete de porc gratinate la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor. Presarati deasupra ceapa si usturoiul Acoperiti vasul...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde creata cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....Citeste continuarea
Carnat de casa cu cartofi, ca la...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta 2, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie ....Citeste continuarea