Spala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte.
jumatatee de dovleac taie-l in doua.
Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara.
Pune-l in...
Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga...
Foile:
Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam putin pana acestea se incorporeaza. Renuntam la...
Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga faina si amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se...
Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de...
Am batut bine feliile de muschi, le-am presarat cu sare si piper pe ambele parti, am asezat pe fiecare felie de muschi cate o bucatica de cascaval apoi am rulat si am prins cu o scobitoare fiecare rulou. Am pus tigaia pe foc sa se incinga am...
Se curata morcovii si prazul,apoi se spala si se taie in cuburi mai mari.
Se fierb in apa cu un cub de delikat de pui sau de ierburi aromatice facut in casa.Dupa ce sau fiert se mixeaza impreuna...
Untul l-am amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca.
In fiecare bucata de piept de...
Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda...
Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...
Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.
Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....
Pe foc mic intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul, vinul dulce si frisca lichida( cei 100 ml). Cand dau in clocot amestecam bine si lasam doua trei minute pana incepe sa se ingroase. Dam...
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore.
Astfel se va fierbe mai repede.
Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata...
Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie. Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea.
Condimentam cu sare si piper.
Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas...
Cum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic)
Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon...
Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...
Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele.
Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt.
Se...
Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din...
Pentru astazi am ales
Dovleac copt
Spala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte. jumatatee de dovleac taie-l in doua. Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara. Pune-l in...
Tort aniversar
Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga...
Tort Dobos
Foile: Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam putin pana acestea se incorporeaza. Renuntam la...