Desert rulada cu ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 6 Oct 2014 | 55875 vizualizari

 

O rulada frumoasa si gustoasa, ideala pentru o duminica in familie sau cand se anunta musafiri. Cu siguranta toata lumea o sa fie incantata de acest desert ciocolatos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata Milka cu stafide si alune
  • 100 gr ciocolata simpla 40% cacao
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata:

Crema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe.


Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi tinem vasul la frigider pana pregatim blatul pentru rulada.


Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata.


Adaugam galbenusurile mixand in continuare, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si facand miscari rotative, usoare, pentru a nu se lasa spuma.


Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute. Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, desfacem rulada din prosop si indepartam foaia de copt.


Scoatem crema din frigider si o mixam pana devine spumoasa.


Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam.


Rulada o pastram in prosopul umed la frigider timp de aprox 30 de minute.


Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de aburi.


Ungem rulada cu glazura si nivelam.


Dam din nou la rece minim o ora inainte de a felia si a servi.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi chiar si 200 gr de ciocolata cu alune si stafide sau sa adaugati alune maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

vere 1

07.12.2014, 15:40

how do you translate this to english

poa 1

31.05.2015, 21:53

Aletta 1

02.06.2015, 10:11

hm, Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca