Prajitura Bananette

de laughylau in Prajituri, 8 Noi 2011 | 5660 vizualizari

 

O prajitura cremoasa pe toate planurile: blat untos, frisca fina si banane moi.
Destul de rapida si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 oua
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • + 6 banane
  • + 400 ml frisca
  • +100 g zahar pudra
  • +sucul de la doua lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bananette:

Albusurile se bat spuma. Se cerne faina cu cacaoa si cu praful de copt. Zaharul se freaca cu untul moale si se adauga cate un galbenus, pe rand. Se amesteca si cu faina si la sfarsit se adauga si albusurile batute, cu grija ca sa nu se lase. In cuptorul bine incalzit la 185 grade de pune acest aluat intr-o forma tapetata cu ulei si faina. Se coace 40 minute.


Blatul se taie in doua. Prima strat din blat se insiropeaza cu jumatate din sirop. Se bat 100 ml de frisca fara zahar si se unge primul strat. Se aseaza 3 banane taiate felii care au fost stropite cu sucul de lamaie pe toate suprafata pentru a evita oxidarea. Deasupra se pune celalalt strat de blat care se insiropeaza cu restul de sirop. Se bat cei 300 ml de frisca cu zaharul pudra si se niveleaza peste prajitura. Celelalte 3 banane se taie rondele, se ung cu suc de lamaie si se aseaza frumos peste frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bananette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mimmi 1

09.11.2011, 15:52

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 18:02

buuuuuuun

kytz 1

08.06.2017, 10:26

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chocolate banana cake