Bors de cartofi cu scarita afumata

de Merisor in Ciorbe, 30 Apr 2014 | 4681 vizualizari

 

Am prins gustul borsului si acum il testez la diverse ciorbe.
Ciorba aceasta a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr scarita afumata
  • 5 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei(congelat)
  • 1 l bors
  • 3,5 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf lingurita cimbru uscat si maruntit
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi cu scarita afumata:

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.


O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.


Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.


Ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le vom curata, spala si toca marunt, apoi le vom adauga in ciorba atunci cand se va patrunde carnea(cam dupa 20 de minute de fierbere in cazul meu, depinde de carne).


Cand incep sa se patrunda si legumele, adaugam borsul, pe care l-am fiert in cateva clocote inainte.


Curatam intre timp si cartofii, ii taiem in cubulete si ii clatim, apoi ii vom adauga in ciorba la un interval de 5-10 minute dupa bors.


Adaugam si ardeiul, cimbrul, gustam si potrivim de sare.


Cand se patrund bine cartofii, la testul cu furculita, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


A iesit o minune de ciorba acrisoara, pe care noi am servit-o cu ceapa verde!

TIPS-URI

1

Se pot adauga spre final paste fainoase, sau se poate ingrosa ciorba cu franjuri de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Krystyan Trendy 1

24.12.2014, 22:07

foarte bun!

Panacris 1

18.02.2015, 07:46

Rita Ilies 1

10.10.2015, 10:36

Ce bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi din albușuri și cremă de brânză

ieri la 21:57

Cornuri cu cremwursti

pe 24.02 la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

pe 24.02 la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana