Bors de cartofi cu scarita afumata

de merisor in Ciorbe, 30 Apr 2014 | 3259 vizualizari

 

Am prins gustul borsului si acum il testez la diverse ciorbe.
Ciorba aceasta a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr scarita afumata
  • 5 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei(congelat)
  • 1 l bors
  • 3,5 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf lingurita cimbru uscat si maruntit
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi cu scarita afumata:

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.


O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.


Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.


Ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le vom curata, spala si toca marunt, apoi le vom adauga in ciorba atunci cand se va patrunde carnea(cam dupa 20 de minute de fierbere in cazul meu, depinde de carne).


Cand incep sa se patrunda si legumele, adaugam borsul, pe care l-am fiert in cateva clocote inainte.


Curatam intre timp si cartofii, ii taiem in cubulete si ii clatim, apoi ii vom adauga in ciorba la un interval de 5-10 minute dupa bors.


Adaugam si ardeiul, cimbrul, gustam si potrivim de sare.


Cand se patrund bine cartofii, la testul cu furculita, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


A iesit o minune de ciorba acrisoara, pe care noi am servit-o cu ceapa verde!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga spre final paste fainoase, sau se poate ingrosa ciorba cu franjuri de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Krystyan Trendy 1

24.12.2014, 22:07

foarte bun!

Panacris 1

18.02.2015, 07:46

Rita Ilies 1

10.10.2015, 10:36

Ce bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra mexicana