Tocanita de vitel

de Nadyne in Vita, 29 Oct 2016 | 7771 vizualizari

 

    Asta-i pofta ce-am poftit! Tocanita de vitel isi gaseste des locul la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600-700g carne vitel
  • 5-6 cepe maricele
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 6-7 cartofi albi
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei sau untura
  • 2 foi de dafin
  • marar
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.

 Ceapa curatata si spalata se taie pestisori. 

 Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu foarte subtiri, iar morcovii, spalati, curatati se taie rondele.

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.

 Carnea se inabusa in untura sau ulei cu o cescuta cu apa pana se inmoaie putin, eventual mai adaugam apa, daca aceasta se evapora complet. 

 Se adauga ceapa, se calesc impreuna cateva minute, punem ardeiul gras, morcovii si apa.

 Lasam sa fiarba, iar cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii, boiaua, foile de dafin  si apa cat sa-i acopere.

La final, adaugam pasta de tomate, mai fierbem cateva minute, potrivim de sare si piper si presaram deasupra patrunjel si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Nadyne 1

30.10.2016, 00:02

Multumesc, dragilor! Este in topul tocanitelor la noi!

mirela0911 1

30.10.2016, 07:34

Cat e de buna!

mihaelar63 1

01.11.2016, 16:00

Corect !!! Pofta ce poftesti , trebuie s-o pregatesti )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita (Osompouko)