Sarmale din carne de vita

de Panacris in Vita, 9 Apr 2012 | 12033 vizualizari

 

Delicioase!

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de vita 700 g.,
  • orez 200 g.,
  • ou 1 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • varza murata 2 capatani,
  • sare iodata,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspat macinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin,
  • cimbru uscat,
  • marar uscat
  • bacon
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de vita:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se amesteca bine cu oul si compozitia de ceapa. Dupa ce s-au inglobat toate se asezoneaza de sare, piper si cimbru.

Varza se desface foi, foi. In vasul in care se vor fierbe sarmalele, se face un pat din foi de varza. Se formeaza sarmalele si se aseaza de jur circular, mijlocul sa ramana liber. Intre stratuirle de sarmale se presara boabe de piper, foi de dafin, marar si cimbru uscat. In mijlocul ramas se pun cateva bucatele de bacon sau costita afumata. Deasupra sarmalelor se aseaza varza tocata, fideluta, Se presara deasupra boia de ardei dulce, cimbru, marar si putin ulei omega 3. Se completeaza cu apa si se pune la fiert, la foc mic cca. 2 ore, acoperit.

Sarmalele se servesc fierbinti cu smantana si paine de casa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce