Hamburgher de vită

de elucubratiiculinare in Vita, 28 Apr 2014 | 2364 vizualizari

 

Când se face în casă cu ingrediente atent alese, acest fel de mâncare se poate exclude total din categoria junk food.
Vă place atât de mult hamburgherul? Încercați să-l faceți acasă! Este foarte ușor și mâncați sănătos!

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de vită - antricot sau vrăbioară
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ou
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 8 chifle
  • 8 felii ceapă roșie
  • 8 felii roșii
  • frunze de salată verde sau varză albă tocată
  • ketchup
  • muștar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgher de vită:

Tocăm carnea de vită. Se amestecă cu oul, untul la temperatura camerei și ceapa tocată mărunt. Se condimentează cu sare și piper. După preferință se poate adăuga în compoziție câte o linguriță de ketchup și muștar și 1-2 căței de usturoi zdrobiți și tocați mărunt. Se dă carnea la frigider pentru minim o oră.


Împărțim carnea în 8 părți egale, se formează bile, după care se aplatizează. Se aranjează pe un platou până ajung pe grătar.


Între timp pregătim frunzele de salată sau dacă optați pentru salată de varză, o tocați fin. Tăiem rondele de aproximativ 1/2 cm, roșiile și ceapa roșie. Eu am ales să încălzesc și chiflele un pic - chiar le-am rumenit ;) Le-am tăiat pe jumătate, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am pus pe grătarul încins unde le-am lăsat maxim 30 secunde. Pe grătarul încins punem și chiftelele și le rumenim pe ambele părți. Se pot rumeni chiar și într-o tigaie fără ulei.


Hamburgherii se așează imediat în chifle pe salată verde, roșie și ceapă roșie. Se ornează cu ketchup și muștar după plac.


Stingeți-vă setea cu o bere blondă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgher de vită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lavinia 1

29.04.2014, 09:30

mi-e pofta

mihaelar63 1

29.04.2014, 17:38

Cel mai delicios preparat acasa

laura_n 1

29.04.2014, 17:44

nici nu se compara cu cel din comert! si noi facem in casa, este extraordinar de bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa