Prajitura Noire

de madi_marin in Prajituri, 25 Iun 2011 | 49189 vizualizari

 

Am vazut reteta la Licuta prima data si mi-a placut . Am vazut apoi la gaby si m-a obsedat. Asa ca am pregatit-o si eu.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 g ,argarina Unirea
  • 150 g biscuiti cu ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 15 g gelatina
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider.

Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca cu restul de margarina netopita, zaharul pudra, restul de 200 ml frisca nebatuta, cacaoa si lichiorul de ciocolata. Se amesteca totul foarte bine si se lasa la odihnit.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece pentru 10 minute, dupa care o punem la foc mic pana se dizova. Se toarna peste compozitia de ciocolata si se amesteca bine. Se pune apoi peste stratul de biscuiti si se da vasul la rece pentru cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se glazureaza cu crema obtinuta din ciocolata topita in frisca lichida. Se orneaza cu fructe, ciocolata rasa sau alt decor la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa glazurata