Fiadone

de miremirc in Prajituri, 28 Noi 2012 | 13300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de capra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiadone:

Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata. Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi strecuram coaja .


Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi branza de capra (eu am folosit branza de vaci) si coja rasa de lamaie. Eu am pus si putina vanilie.


Pentru o textura mai fina, am folosit mixerul vertical. Separat am mixat albusurile de ou cu un praf de sare si le-am rasturnat peste crema de branza. Amestecam folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus, doar de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptor pentru circa 35 minute. Lasam prajiturica sa se raceasca, pudram cu zahar si taiem .


O reteta corsicana, rapida si delicioasa ! Nu prea e spornica.... :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fiadone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ankyy 1

06.11.2013, 19:42

oare o pot face cu branza de vaca? nu cred ca o sa imi placa cu branza de capra. adica imi place branza de capra dar nu in combinatii dulci. altfel ideea ma atrage

lacraelena 1

07.11.2013, 17:18

am facut-o si nu mi-a iesit, a crescut frumos apoi s-a lasat, mi-a iesit ca o omleta

VI 1

17.04.2017, 16:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca dulce, cu paste, branza de vaci si stafide