Fiadone

de miremirc in Prajituri, 28 Noi 2012 | 10970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de capra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiadone:

Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata. Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat  si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi strecuram coaja .

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi branza de capra (eu am folosit branza de vaci) si coja rasa de lamaie. Eu am pus si putina vanilie.

Pentru o textura mai fina, am folosit mixerul vertical. Separat am mixat albusurile de ou cu un praf de sare si le-am rasturnat peste crema de branza. Amestecam folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus, doar de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor pentru circa 35 minute. Lasam prajiturica sa se raceasca, pudram cu zahar si taiem .

O reteta corsicana, rapida si delicioasa ! Nu prea e spornica.... :D

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fiadone-0
Fiadone-1
Fiadone-2
Fiadone-3
Fiadone-4
Fiadone-5
Fiadone-6
Fiadone-7

COMENTARII (24)

ANNA_46

ANNA_46 1

29.11.2012, 02:01

Delicioasa

ankyy

ankyy 1

06.11.2013, 19:42

oare o pot face cu branza de vaca? nu cred ca o sa imi placa cu branza de capra. adica imi place branza de capra dar nu in combinatii dulci. altfel ideea ma atrage

lacraelena

lacraelena 1

07.11.2013, 17:18

am facut-o si nu mi-a iesit, a crescut frumos apoi s-a lasat, mi-a iesit ca o omleta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!