Desert tarta cu branza de vaci Duet

de cristina1985 in Prajituri, 7 Aug 2017 | 273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g unt
  • 140 g faina
  • 40 g zahar pudra
  • 50 g smantana ( 20 % grasime)
  • coaja de la o lamaie
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 4 oua
  • 800 g branza de vaci
  • 30 g mac
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 35 g amidon
  • 170 g zahar
  • coaja de la 2 portocale (mari)
  • Glazura:
  • 40 g unt
  • 80 g ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza de vaci Duet:

Blatul: cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare.


Tapetati o forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Intindeti aluatul cu mana si formati o mica bordura. Intepati de cateva ori cu furculita si introduceti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200o C, timp de 15 minute (foc mic).


Umplutura: Se amesteca branza cu zaharul tos si cel vanilinat, ouale, amidonul si impartiti umplutura in 2 parti egale. In una se pune mac macinat, iar in cealalta coaja de portocala.


Se pune peste aluat amestecul de branza cu mac, iar deasupra cel cu portocala. Se mai tine la cuptor 45-50 minute, la 160o C. Eu am tinut 45 minute. Stingeti focul si lasati tarta sa se raceasca cu usa cuptorului deschisa, timp de 15 minute.


Glazura: Se topeste pe baie de aburi untul cu ciocolata.


Se raceste tarta, punand oala intr-un alt vas mai mare, umplut cu apa rece. Cand s-a racit, se pune glazura si se tine la frigider 3-4 ore. Eu nu am avut rabdare si am taiat mai repede tarta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza de vaci Duet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

10.08.2017, 08:27

cristina1985 1

10.08.2017, 08:36

Multumesc!

dantes 1

11.08.2017, 17:02

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise