Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

de mihaelar63 in Oaie, 7 Apr 2015 | 2278 vizualizari

 

O bunatate cu arome acest miel . Nu pot sa spun ce a dus la un rezultat atat de bun . In mod sigur folosirea otetului de afine si merisoare aromatizat cu ierburi[ maghiran si oregano ] a avut un rol decisiv .Am procedat la o marinare uscata a mielului timp de 4 ore .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 catei usturoi tocati
  • 6 linguri ulei masline
  • 6 linguri otet aromatizat : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • sare de mare
  • 6 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor:


  1. Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .

  2. Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .

  3. Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si in interior .

  4. Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .

  5. Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .

  6. Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .

  7. Am adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi 1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .

  8. Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .

  9. Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .

  10. Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .

 

TIPS-URI

1

Pentru marinarea uscata este nevoie de minimum 4-6 ore .

2

Folositi vase de sticla sau ceramica pentru marinare . Vasele de metal nu sunt indicate pentru a nu a interactiona cu acizii din marinata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

07.04.2015, 19:17

Anca este o reteta simpla dar deosebit de savuroasa

Rocsi 1

07.04.2015, 20:43

delia64 1

07.04.2015, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor (reteta video)